Stor nyhed for dansk bilproducent


Agile SCX

Mine gode jyske venner ved Agile Automotive har endelig fået en stor mængde medvind i sejlene efter lidt over 7 års hårdt arbejde med at få en gadelovlig racerbil godkendt til salg i Danmark med så sandelig også i Europa – Brug lige et par minutter til at læse deres pressemeddelelse herunder👇, hvor de fortæller om rejsen fra dåben til den nuværende situation, hvor man har fået 3 stk. Agile SCX på danske nummerplader og så sent som i sidste uge var Agile Automotive en tur på ”Ringen” altså Nürburgring sammen med en af de nye kunde for at teste Agilens køreegenskaber på det den er bygget til, nemlig trackdays!

Pressemeddelelsen fortætter længere nede

Tidligere artikler om Agile Automotive:

Agile SCX ny dansk gadelovlig racerbil

Danske Agile SCX er klar til at erobre de danske veje

Agile Danmarks nye sportsvogn

”Agile Automotive pressemeddelelse – Hold fast for her går det stærkt!

EU gadegodkendt dansk bil

Danmarks seneste og næsten eneste bilproducent Agile Automotive har haft travlt.

Agile Automotive har som den første bilproducent i Europa lige gennemført en ny EU gadegodkendelse af deres ekstreme sportsvognsmodel Agile SCX i juni måned, og efterfølgende er allerede 3 af de to-sædet formelbilsinspirerede Agile SCX kulfiberbiler kommet på danske plader.

Det var en kæmpe forløsning at efter 7,5 års hårdt arbejde endelig nå i mål, og kunne sætte nummerplader på en bil, vi selv har designet og bygget helt fra bunden af. Der kan man ikke undgå at føle sig lidt stolt både på egne men især også på vegne af de superdygtige og dedikerede medarbejdere, vi heldigvis er omgivet af, der deler vores passion for dette vilde projekt, udtaler Agile Automotive CEO og medstifter Tim M. Hansen.

Først på Nürburgring Nordschleife

Som om gadegodkendelsen ikke skulle være nok, har Agile Automotive i samarbejde med én af deres kunder i september måned deltaget i en to dags trackday på den legendariske racerbane Nürburgring Nordschleife. Dette var første gang, at en danskbygget gadegodkendt (racer)bil har gennemført en omgang på den meget krævende højhastighedsracerbane. Af samme årsag var det Agile Automotives erfarne test- og racerkører Nicolaj Kandborg, der sad bag rattet. Nicolaj Kandborg, der i flere år har deltaget i en racerserie der udelukkende kører på Nürburgring kaldet NLS, udtalte efter den første omgang: Det er det vildeste jeg nogensinde har prøvet, det er en oplevelse, jeg aldrig glemmer!

Hvorfor Nordschleife og racerbaner generelt er vigtige

Vejret omkring Eifelbjergene er ofte meget uforudsigeligt, og grundet Nordschleifes længde på mere end 21km kan forholdene variere meget. Denne gang var ingen undtagelse. Dag 1 var kold og våd, og banen var meget glat og vanskelig at køre på. I løbet af dag 2 tørrede det langsomt op, og til sidst var banen stort set tør hele vejen rundt. Så der blev kørt i alle vejrkonditioner, og det var både fantastisk og betryggende at se, hvor godt bilen klarede det begge dage.

Høj fart og udfordrende kørsel hører ikke til på offentlig vej. Bl.a. derfor er motorsport og banekørsel også en vigtig del af virksomhedens og bilernes DNA, f.eks. på bare 8 dage i september måned har Agile Automotive kørt på 4 forskellige racerbaner i 3 forskellige lande, hvor bilerne under forskellige forhold køres og testes til grænsen. Dette er et vigtigt redskab til at designe sikre, holdbare og velkørende biler.

Ultrakort om Agile Automotive

Agile Automotive ApS blev etableret februar 2016 af Bo Ørbjerg og Tim M. Hansen, men bilprojektet startede oprindeligt i House of Composites regi januar 2015 som et ingeniørafgangsprojekt. I dag er Tim M. Hansen eneejer af og direktør i virksomheden, der med sine knapt 10 ansatte måske nok er én af verdens mindste bilproducenter, men til trods for det leverer biler, der på præstationerne på banerne mere end hamler op med de store etablerede mærkers sportsvogne.

Agile SCX data

Effekt:                                 225/270 HK EURO6 Temp D gadegodkendt plus 300 HK til banebrug

Vægt:                                  580-600 kg. tør

Acceleration:                       3,5/3,0/2,8 sek. 0-100 km/t (med 225/270/300 HK)

Topfart:                               235-250 km/t

Startpris i DK:                     Fra DKK 399.994,- + moms og evt. afgift (DKK 499.993,- incl. moms)

Yderligere information

Tim M. Hansen, tmh@agileautomotive.com, +45 23966090 og www.agileautomotive.com