AmazingCars tester: Maxus Euniq 6 SUV


Maxus Euniq 6 SUV

Fremtiden er landet og det eneste som egentlig mangler, er at de fire 18” hjul, erstattes af vinger og raketmotorers eller noget som kan holde den flotte 100% elbil Maxus Euniq 6 SUV svævende. Jeg var i sidste uge inviteret af Maxus Ishøj, til at komme med min vurdering af, hvilken oplevelse man ville få ved at komme ud på de danske landeveje med det nyeste skud og efterfølgeren til den store 7-personers Euniq 5 fra den kinesiske bilproducent Maxus.

Maxus Euniq 6 SUV

El- og hybridbilerne vinder større og større synlighed på de danske veje i takt med at de fleste bilproducenter tænker på den grønne omstilling, klima osv. Som bilejer til en benziner selv, er tankerne da også så småt gået i retning af, at jeg nok bør overveje mulighederne/omstillingen inden for en rimelig fremtid.

Med et par dage sammen med Euniq 6’eren, er jeg kommet en anelse tættere på, hvorfor jeg burde anskaffe en elbil ved vores næste skifte af bil. Om valget, det så lige falder på en Maxus Euniq 6 SUV det må tiden afsløre – Den var i hvert fald med til at overraske mig meget positivt med dens støjsvaghed, køreegenskaber og kørekomfort.

Maxus Euniq 6 SUV

Som skrevet længere oppe, så associerer jeg bilen med fremtidens komme og jeg blev faktisk også mødt at mange nysgerrige blikke og folk som gerne vil se nærmere på den helt nye Maxus SUV model; som først lige er kommet til Danmark her i august måned, når jeg fik den parkeret. Det er jo en kæmpe stor og rummelig SUV’er, så stor, at hustruen med sin normale højde på flade sko ikke kunne kigge henover taget på den. Den føltes også meget større i længden, men ved hjælpe af 360° graders parkeringskameraet og afstandsmåleren til den bagved holdende bil, så var det ingen sag at få den parallelparkeret i indre København.

Som kører af bilen, var det skønt at kunne sidde højt placeret bag rattet uden at skulle tage hensyn til hvilken størrelse menneske som ville sidde bag køresædet, idet der var rigelig plads til en person af samme højde som undertegnet og så ydermere med klassens pt største bagagerum nemlig 754 liter, så er bilen klar til den helt store familietur med fuld oppakning.

Maxus Euniq 6 SUV
Lidt baggrundsviden om Maxus er, at de er et datterselskab af den statsejet kinesiske bilproducent Shanghai Automotive Industry Corporation også forkortet SAIC som er den syvende største bilproducent i verden (Det bør vel også lige for god ordens skyld nævnes, at af andre større bilproducenter som også ligger under SAIC’s vinger, bl.a. Volkswagen, MG Motor og General Motors). Maxus’ strategi ligger primært på salg af el-og hybridbiler. Det er i Norge som via RSA importerer samtlige Maxus modeller til det nordiske marked med så stor succes at Maxus elektriske varebiler er blandt de mest solgte i Norden.

Lidt nyttige informationer på testbilen: Prisen for en Maxus Euniq 6 SUV begynder ved kr. 414.900,- her er inkluderet den helt store udstyrspakke med blandt andet parkeringssensor for og bag, 360° graders pakeringskamera som også hjælper til ved højre og venstre sving, automatisk nødbremsesystem, lane warning, blindvinkel system og Adaptive cruise control alle sammen funktioner som styres i den 10,4” store info-touch-skærm, trådløs mobil oplader og meget mere som du kan se i udstyrs og specifikationslisten HER! (Artiklen fortsætter under YouTube videoen)

Se også videoen af Mig og Maxus på tur herunder

Rækkevidden på den 70 kWh el-bil med 177 hk ligger 354/452 km i forhold til dit køremønster. Jeg kørte ikke ret meget på motorvej i den forlænget weekend med Maxus’en, så min egen udregning blev, at jeg sagtens kunne holde 400-450 kilometer på en opladning. Jeg havde ikke testperioden ikke behov for at lade bilen, men det oplyses fra producentens side, at batteriet oplades fra 20 – 80 % kapacitet på 35 minutter. Den estimeret leveringstid på en Maxus Euniq 6 SUV ligger på 2-3 måneder.

Maxus Euniq 6 SUV

Er du bosat i Storkøbenhavn eller inden for en rimelig radius af Ishøj hvor Maxus Ishøj ligger og er du blevet nysgerrig på, hvad en Maxus Euniq 6 SUV egentlig er for en sag, så lav en aftale om en prøvetur hos Mikkel Jul hos @MaxusCarspecial – For at gøre det lidt mere attraktivt, så trækker jeg lod om et “By AmazingCars” armbånd (værdi kr. 279,-), blandt alle jer som har været ude en tur og køre den efterfølgende (Gældende indtil 1. december 2022). Skriv eventuelt en kommentar under indlægget om din oplevelse👍

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *