Agile Danmarks nye sportsvogn


scx_1(Opdateret 15. maj) Jeg tror ikke, at det store udland forbinder lille Danmark med at være et bilproducerende land. Design, B&O, Wienerbrød og Lego der får vi et anerkendende nik, men biler – Neej Du, den må vi længere ud på landet med. Vi har da godt nok Zenvo nede i Præstø, som fik os på verdenskortet for godt 10 år siden – Men ikke desto mindre, fordoblede Danmark sine virksomheder som producere biler tilbage i 2016 fra en til nu to styk. (Billederne i indlægget er lånt fra Agileautomotive.com)

Agile Automotive som har base i den lille by Ødis tæt på Kolding i det jyske, blev som skrevet grundlagt i 2016 med hovedvægten på fremstilling af sportsvogne og med en stor inspiration fra det engelske bilmærke Lotus som primært bygger to-personers roadstere. Agiles første bil med det korte navn SCX blev afsløret i sidste weekend på Kolding Motorfestival.

scx_2Agile SCX er en åben baneracer med inspirationen fra Lotus Elise. Den er bygget i ren kulfiber og Agile kan prale af, at den carbon, der anvendes, er endnu stivere end de dele som der anvendes inden for Formel 1-sporten.

Motoren som man har valgt til SCX’en er en 1,6 liters EcoBoost motor fra Ford med 250 hestekræfter til de kun 600 kilo som den vejer, hvilket så giver den et overskud til at flytte de få kilo fra 0 – 100 km/t på under 4 sekunder.

sc122_1Ønsker du at kunne sidde tørt, har Agile også snart en lukket roadster med det specielle navn SC122 på programmet. Den får en lidt større motor med 425 hk til sportsvognen på 850 kg

Agile_SCX_3Agile er klar til at modtage bestilling til de 2 modeller på deres hjemmeside, men der skal gribes en anelse dybt i lommerne. Agile SCX forventes at starte på en pris af ca. 500.000 kroner dog uden moms og afgifter. Hvorimod den komfortable SC122 model starter ved de 700.000 kroner også uden moms og afgift.

Så hvad siger i – Er i klar til at købe dansk i fremtiden?

Se en testkørsel med den nye danske sportsvogn i videoen herunder

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *