Verdensrekorden i at køre baglæns


Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med det kroatiske el-bilmærke Rimac før, så skal du vist til spidse ørerne og øjne nu. For Rimac bliver ved med at skabe overskrifter i bilverdenen. Den seneste overskrift er dog en af de mere bemærkelsesværdige. For deres Rimac Nevera EV som er også er godt med når det gælder om at køre hurtigt på lige-ud strækninger, lige har vist at de 1.914 hestekræfter under motorhjelmen ikke er for sarte sjæle. (Kilde: Rimac-automobili.com og MotorAuthority)

Hvad ville Du sige til, at sætte dig bag rattet i en af de voldsomste hyper elbiler og accelerere ned af Automotive Testing Papenburg-komplekset i Tyskland med 275 km/t – ups, glemte jeg lige at nævne at det var i bakgear eller rettere baglæns, idet Nevera’en ikke har noget gear. Dens 4 elektriske motorer drejer bare den modsatte vej.

Rimac’s testkører Goran Drndak havde under hele rekordforsøget selv kontrollen over bilen og kun ved hjælp af bakspejlet kunne han holde bilen på ret kurs og selvfølgelig klar til at bremse i rette tid.

Se videoen herunder af rekordforsøget

Af Rimac Nevera’ens andre rekorder kan nævnes 0-60 mph tid (1,74 sekunder), en kvart mile tid (8,25 sekunder), en stående mile tid (20,59 sekunder) og en 0-100-0 km/t-tid (3,99 sekunder). Den har også EV-tophastighedsrekorden efter at have nået 256 mph (altså 412 km/t) for et år siden. (Læs mere her!)

Rimac Nevera blev i 2018 først kendt som C_Two-konceptet og startede produktionen af ​​Nevera i juli 2022. Rimac planlægger kun at bygge 150 eksemplarer, hvorefter virksomheden vil gå videre til andre projekter, herunder den næste generation af Bugatti-hyperbiler.

Relaterede artiklerDa Rimac besøger Sjællandsringen tilbage i 2013 med deres første elbil “Rimac Concept_One

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *