En kroatisk powerbombe af en el-bil


Rimac_Concept_One_1 FlashbackTilbage i sommeren 2013, lykkedes det folkene bag SportsCar Event at hive denne fantastiske Rimac Concept_One til Danmark – Det var på det tidspunkt en kæmpe scoop, da den samme år skulle gå i produktion. Nu lidt over 4 år efter trækker bilen stadigvæk store overskrifter. Se på Rimacs hjemmeside lidt om hvor langt de egentlig er nået på de sidste 4 år.

Når man kommer til SportsCars Event er man vant til, at der kommer biler af højeste klasse, året før var trækplasteret den lækker Bugatti Veyron og som senere har været med flere gange i Jylland, som er af verdens hurtigste biler. Det store trækplaster tilbage i 2013 var verdens hurtigste el-bil, med over 1000 hestekræfter, helt præcis 1.088 var der i den første generation – Den nyeste generation har hele 1.224 hk. Alle de mange hestekræfter bliver leveret af 4 elmotorer, et til hvert hjul som giver bilen en rækkevidde på 350 km pr. opladning.

Mate_RimacTilbage i 2009 besluttede kroaten Mate Rimac (som ses her på billedet yderste til venstre) at udleve sin teenagedrøm, nemlig at konstruere en elektrisk superbil helt fra bunden og i januar 2013. Den første elbil blev solgt til en anonym spansk kunde. Og klokken 12 den 16. juni 2013 fik den så sin debut på Sjællandsringen og et par hurtige omgang og lidt hjulspin så fik man desværre ikke mere opvisningen fra Rimac Concept-bilen.

Se videoen herunder, da Rimac Concept_One er i Danmark og giver prøver på sin fart

De mange hestekræfter gør den også af den tilbage i 2013 kunne kaldes verdens hurtigste el-bil. På blot 2,8 sekunder kommer den ellers temmelige lydløse bil fra 0 – 100 km/t og hvis den fortsætter med at accelerere kan Rimac Concept_One nå den fantastiske tophastighed af 305 km/t. Disse performance er yderligere blevet forbedre. Så nu lyder topfarten på 355 km/t. 0 – 100 km/t  er på søle 2,5 sekund. 0 – 200 km/t på 6,2 sekund og har du mulighed for det behøver den kun 14,2 sekunder til de 300 km/t. Bilen er en to-personers sportsvogn, som man i første omgang regner med at fremstille i 88 eksemplarer. Prisen lyder på i omegnen af 1 million dollars. De første leveringer af Rimac’en skulle have begyndt i 2014, men i 2016 var der stadigvæk kunder som ikke havde modtaget sin forudbestilt super el-bil.

Se endnu flere billeder af Rimac Concept_One herunder

Rimac_Concept_One_2
Rimac_Concept_One_3

Rimac_Concept_One_4

Rimac_Concept_One_5

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *