Rimac Nevera opnår 412 km/t og kan kaldes verdens hurtigste serieproduceret el-bil


Foto: Rimac Automobili

Rimac Nevera opnåede en tophastighed på 412 km/t på en tysk testbane, som virksomheden hævder er en rekord for produktion af elektriske køretøjer.

Bag rattet sad Rimacs cheftest- og udviklingskører Miro Zrnčević på Automotive Testing Papenburg-banen i Papenburg, Tyskland. Den ovale bane blev valgt af Rimac til tophastighedsforsøget på grund af dets 3,8 kilometer lange lige bane.

Den største udfordring var efter sigende, overgangen fra banens kurvede sving til langsiden med maksimal hastighed. Men med hele 250 km/t forlod han svinget i rekordforsøget, og frigav Neveras’ens alle 1.914 hk og 2360 Nm el-motor.

Tophastigheden blev opnået på gadelovlige Michelin Pilot Sport Cup 2R-dæk, med skarp overvågning af en Michelin-tekniker, Idet disse dæk kun er godkendt til tophastigheder på 350 km/t.

Rimac har selv udgivet en video af rekordforsøget, med de 412 km/t som bilen opnåede. Tjek det ud nedenfor.

Tilbage i 2021 satte Rimac også en ¼ mile-rekord (402,33 meter) for produktionsbiler med Nevera’en. YouTuber Brooks Weisblat opnåede en tid på 8,58 sekunder og en tophastighed på 269,6 km/t på en californisk dragracing bane.

Nevera er produktionsversionen af ​​C_Two som første gang blev vist i 2018, og den har nu næsten matchet de 415 km/t, som Rimac påstod at tophastigheden ville være for konceptversionen. Produktionen startede i juli, hvor den første af bilerne gik til den tidligere Formel 1 verdensmester Nico Rosberg. Nevera er opgivet til at have en rækkevidde på 460 km.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *