Porsche 911 Dakar nyeste 911-familiemedlem og Off-Road’er


Porsche 911 Dakar
Alle fotos i indlægget er lånt af Motorauthority.com

Porsche vil bruge denne måneds 2022 biludstilling i Los Angeles til at løfte sløret for et nyt medlem af 911-familien, altså som skrevet ”911 Dakar”. Bilen er den ’Off-Road’ 911-variant, som nogle af jer måske har set blive testet det seneste år og som man tidligere antog skulle hedde en 911 Safari.

Det nye navn er ”no surprise” et hint til det udmattende og tærende Dakar Rally, hvor Porsche tog en sejr i sit første forsøg tilbage i 1984 med en 911-baseret 953 rallybil. Det var samtig også første gang en 911’er var blevet udstyret med firehjulstræk.

Porsche 911 Dakar

Porsche gemmer lidt af detaljerne om den nye 911 Dakar indtil afsløringen, men en placering af ventilationsåbningerne bag på prototyperne antyder, at modellen får en 3,0-liters flat 6 turbo, som ligeledes deles med de forskellige Carrera-modeller. I 911 Carrera GTS yder motoren hele 473 hk.

Prototyperne har ligesom, i foregående artikel om ”off-road” Lamborghini Huracán Sterrato også udvidede hjulkasser, øget frihøjde og terrændæk. En robust affjedring vil næsten helt sikkert blive monteret for at sikre, at bilen kan klare alle slags overflader med høj fart.

Porsche 911 Dakar

Den berømte Château de Lastours testbane i det sydlige Frankrig blev brugt til at teste bilens præstationer under rallyforhold, hvor den succesrige racerkører og Porsche-tester Romain Dumas tog sig tid bag rattet. Det er stedet, hvor de fleste hold, der konkurrerer i Dakar Rally, også tester deres køretøjer. “Jeg vidste udemærket, hvad en 911’er kunne gøre på vejen, men jeg var fuldstændig blæst bagover, hvor godt bilen klarede sig her i terrænet” har Dumas efterfølgende udtalt om 911 Dakar’en. (Se billedgalleri herunder)

Porsche har udført 10.000 kilometer af test under de barske forhold, inklusive op 50 meter høje klitter i ørkenen i både Dubai og Marokko, hvor temperaturen nåede 45° C, og såvel som på frosne søer i det nordlige Sverige i løbet af vinteren. Da det blev det kolde og glatte element hoppede rallylegenden Walter Röhrl bag rattet som havde det ganske fornøjelig med at køre Dakar’en.

Porsche 911 Dakar

911 Dakar får sin debut den 16. november 2022. Porsche forventer at salget starter i første halvdel af 2023.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *