Venom F5 med topfart på 485 km/t 1


Foto: Hennesseyspecialvehicles.com

Denne specielle Hennessey Venom F5, produceret i farven “Lausanne Silver” med speciel rød, hvid og blå farve, vil blive vist for første gang den 2. december 2021 som en del af Petersen Museum Hypercar Exhibit. Så er du i nærheden af Los Angeles, så skulle du tage et smut ind og nyde bl.a. denne Venom F5, ”F5” er i øvrigt reference til den højeste måleenhed på ’Fujita skalaen’ F5 for tornadoer (vindstød på mellem 420-512 km/t).

Foto: Hennesseyspecialvehicles.com

Hennessey oplyser, at man forventer at Venom F5’s tophastighed bliver omkring 485 km/t som skulle kunne få den med i kapløbet om verdens hurtigste produktionsbil. Drivkraften kommer fra en 6,6 liters twin-turbo V8-motor med hele 1.817 hk og et moment på 1.617 Nm. Acceleration er noget nær raketlignende, for man regner med at F5’eren triller af sted fra 0 – 300 km/t på under 10 sekunder og de 400 km/t rammes efter 20 sekunder. Den vil blive produceret i 24 eksemplarer heraf er de 12 stk. allerede solgt til en stykpris af 10,6 millioner kroner de sidste 12 stk. får en mindre prisstigning til 14 millioner kroner uden afgift:)

Nathan Malinick, Hennessey Director of Design tager os en guidet tur af Venom F5 herunder i videoen.

Se flere billeder af den smukke F5 hyperbil HER!

Foto: Hennesseyspecialvehicles.com

Men hvad er en hyperbil egentlig?

Definitionen er ikke helt fastlagt og kan diskuteres blandt bilentusiaster. Oftest forbindes det med en hyperbil, at den har en overdreven tophastighed, helst over de 325 km/t; en overflod af hestekræfter, tæt på eller over de 1.000 hk; så er det også vigtig med sjældenhed, helst mindre end et par hundrede enheder produceret; og et prisskilt i nærheden af 10 million kroner (selvfølgelig uden afgift). Men ingen af disse ting alene, eller endda kombineret, gør definitivt at et køretøj ender med betegnelsen, hyperbil. Der kræves også et eksotisk udseende samt en skræddersyet luksus. Hvor subjektiv definitionen end er, er én ting sikkert: hyperbiler er alle højtydende, meget stilede, dristige, dragende og ekstreme.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

One thought on “Venom F5 med topfart på 485 km/t