Aston Martin på vej til at blive solgt til canadisk milliardær


Aston Martin salg på vej Lawrence Stroll, som er far til Formel 1-køreren Lance, har angiveligt sammensat et konsortium for at afgive et overtagelsestilbud på Aston Martin

I Oktober måned sidste år blev Aston Martin præsenteret som nyt medlem på den britiske børs. Prisen for aktien lå dengang på omkring £ 19 (omregnet til ca. kr. 169,-). Siden er aktien styrtdykket markant, og på et tidspunkt var aktien under £ 4 (svarende til kr 35,50). To internationale medier Autocar og RaceFans.net påstår nu, at Lawrence Stroll, den canadiske milliardær, der ejer Racing Point Formel 1-holdet, har sammensat et konsortium for at afgive et overtagelsestilbud på Aston Martin.

Stroll vil tilsyneladende udnytte muligheden af Aston Martins lave aktiekurser, og han mener, at den nye DBX-SUV kan bringe mærket til en konstant rentabilitet.  RaceFans.net siger også, at Racing Point F1-teamet – altså det team som Strolls søn Lance kører for – ændres til Aston Martin og får den karakteristiske britiske Racing-grønne farve. (Foto: thetimes.co.uk)

Aston Martin sælges måske til Lawrence StrollAston Martin har indtil videre afviste at kommentere på rygterne om salgsplanerne. Men i forbindelse med det amerikanske Formel 1 Grand Prix udtalte Aston Martins CEO Andy Palmer at det har været en hård periode, men han ser helst at Aston Martin forbliver offentlig ejet istedet for at blive opkøbt og flyttet, måske helt ud af landet.

Aston Martin DBX, første SUVAston Martin har ellers sat sin lid til at deres nye DBX SUV vil bringe dem op på er væsentlig højere rentabelt niveau. Idet man forventer at producere 4.000 eksemplarer om året, hvilket vil gøre SUV’en til den bedst sælgende bil 

Skulle Aston Martin ende med at blive opkøbt af Stroll, kan det få nogle meget interessante konsekvenser indenfor Formel 1-verdenen med henblik på Aston Martins forhold til Red Bull. I øjeblikket er Aston Martin hovedsponsor for Red Bull’s Formel 1 team, og samarbejder også med Red Bull Advanced Technologies om dets kommende Valkyrie- og Valhalla-hypercars.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *