Milepæl for Bugatti Chiron: Kun 100 stk tilbage i pipeline 2


Bugatti Chiron - Nu kun under 100 stk Bugatti afslørede tilbage i 2016 sin seneste superbil Chiron med 1.480 hestekræfter – Og nu små 3 år efter, skal du til at være hurtig, hvis du skal sikre dig en sprit ny én af slagsen, for den er tæt på at være udsolgt. (Fotos i artikel: Caranddriver.com)

Det var forudbestemt, at der kun skulle produceres 500 eksemplarer og Bugatti’s kommunikationsdirektør Tim Bravo har udtalt til  ‘Car and Driver’, at nu er der mindre end 100 mulige bestillings slots tilbage.

Bugatti Chiron, nu er der under 100 stk tilbage at bestilleDet betyder altså ikke, at der er en efterfølger lige om hjørnet. Bugatti kan i øjeblikket kun bygge omkring 70 Chirons om året, hvilket betyder, at en ordre lige nu, har meget lange ventetid før en levering. Ifølge Bravo, er leveringshorisonten på de igangværende ordre, omkring tre år. Husk nu, at vi taler om en bil, med en prisseddel som begynder på de $ 3 millioner dollars. (Altså 20 af de meget lange danske kroner inden vi tænker på de kedelige afgifter)

Ud af de omkring 180 eksemplarer, som der er bygget indtil dato, er de 46, eller cirka en fjerdedel, blevet leveret til kunder i Nordamerika. Og status lige nu er faktisk, at Bugatti bygger flere eksemplarer af Chiron Sport end deres almindelige Chiron. Chiron Sport har umiddelbart ikke mere power, men den er lettere og med bedre køreegenskaber end den almindelige bil.  En Chiron Super Sport er med stor sandsynlighed også snart på vej, for at tilfredsstille købere, der søger mere end de 1.480 hk, der aktuelt tilbydes

Desværre komme vi nok aldrig til at kende  Chironens egentlige tophastighed, idet Bugatti har begrænset bilen til 420 km/t i sikkerhedens tjeneste, og brandets nuværende chef, Stephan Winkelmann, har meddelt at de ingen interesse har i at jage tophastigheder.  Den nuværende rekord for produktionsbiler er de 447,2 km/t opnået af en Koenigsegg Agera RS tilbage i 2017.

I stedet vil Bugatti fortsætte med at lancere specialudgave-modeller og de ekstremt eksklusive byggede biler baseret på Chirons chassis. Den seneste var “One of One” og inspireret af den legendariske Type 57SC Atlantic også kaldet ‘La Voiture Noire’. Den kostede ejeren (som forlyder skulle være Christiano Ronaldo) langt over $ 12,4 millioner (svarende til over 82 millioner danske kroner) og placere bil blandt de dyreste biler som nogensinde er produceret.

Se hvilken plads Bugatti’s La Voiture Noire har fået på den famøse liste -> HER!


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 thoughts on “Milepæl for Bugatti Chiron: Kun 100 stk tilbage i pipeline