Italiensk elbil vil angiveligt være verdens mest kraftfulde bil 2


Pininfarina PFO, Electric car, elbilDet Italienske bildesigner-firma Pininfarina planlægger en portefølje af højtydende elbiler, og firmaet lavede ikke sjov, da de præsenterede en high-end positionering. Den første elbil fra Pininfarina, med bogstavssammensætningen PFO er en hypercar, som angiveligt får astronomiske 1.900 hestekræfter eller mere end nogen anden serieproduceret bil. (Foto: Pininfarina.com)

Pininfarina PFO elbilDen blev afsløret i tirsdagens Auto Express rapport, som tilføjede at PFO’en også kan prale med at have et drejningsmoment på næsten 1.700 Nm. Strømmen vil blive leveret fra fire elmotorer, en til hvert hjul, takket være bilproducenten Rimac. Navnet kan måske få en klokke til at ringe, den kroatiske bilproducent forhandler nemlig deres C_Two-superbil med 1700 heste.

Pininfarina er også temmelig vild i disciplinen 0-100 km/t, som klares på under 2 sekunder og 0-300 km/t skulle kunne overstås på 12 sekunder. Bilens tophastighed er endnu ukendt, men den menes at overstige 400 km/t.

Pininfarina PFO, elbilNår snakken kommer til den tid det tager at oplade den elektriske hypercar, vil en hurtig-oplader efter sigende, kunne få opladet batteriet 80 procent i løbet af blot 40 minutter. Det italienske selskab påpeger at PFO’en får en rækkevidde i underkanten af 500 kilometer på en opladning. Men dette må nok tages med et gran salt, idet jeg forestiller mig, at bilens rækkevidde ville skulle revurderes ved de høje hastigheder. Specifikationerne på batteriet er endnu ukendt, men det er angiveligt 25 % større end Tesla’s Model S P100D

Pininfarina PFO elbilFor at kompensere den store og tunge batteripakke, vil PFO’ens karosseri og chassis blive fremstillet af kulfiber for at skære ned på vægten. Den vil blive fremstillet i et begrænset antal på blot 150 eksemplarer og man forventer at prisen begynder ved 17 millioner kroner uden afgifter

Man vil kunne opleve PFO’ens debut ved Geneve Auto Show til marts 2019.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 thoughts on “Italiensk elbil vil angiveligt være verdens mest kraftfulde bil

  • Mr. AmazingCars Indlægsforfatter

    Nåh ja, men der er vel ingen som forhindre dig i at vente til at lufte den på Autobahn 👍😜