Racerbil sætter verdensrekord på 0-100 km/t med 1,46 sekunder


World fastest EV-racecar

Et hold af studerende ved University of Stuttgart opnåede en verdensrekord for hurtigst accelererende elektriske køretøjer med deres specialbyggede racerbil, ifølge en video offentliggjort af holdet i sidste uge.

GreenTeam Uni Stuttgart var i stand til at opnå en acceleration fra 0 til 100 km/t på blot 1,461 sekunder, hvilket gør den til den hurtigst accelererende elbil på denne planet, ifølge Guinness.

Teamet bag denne vanvittige racerbil blev grundlagt i 2009 og her har man siden da udviklet en elektrisk Formula Student (svarende til det amerikanske FSAE, hvor der dystes om at bygge den hurtigst racerbil). Bilen er firehjulstrukken og hovedsageligt fremstillet i kulfiber. Ifølge holdets websted har den også egenudviklede hjulnavsmotor, et luftkølet batteri og 3D-printede nav. Ud over verdensrekorden i sidste tog bilen kaldet noget som eksotisk som ”E0711-12”, to sejre med hjem ved begivenheder i hele Europa i løbet af 2020/2021 Formula Student-sæsonen, nok til at give den en førsteplads i serien.

Video fra løbet viser E0711-12, der laver en burnout for hver aksel, før den udfører et overordentlig kort og udramatisk løb til de 100 km/t, og fasttømre sin bedrift i rekordbøgerne. Hvis fremtidens elbiler lover denne slags accelerationer, så er jeg i hvert fald vild med det.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *