Ariel afslører ny 1160 HK elektrisk sportsvogn


Ariel Hipercar
Alle fotos: Ariel Motor Company

Ariel, er den lille britisk bilproducent som blandt andet står bag den ikoniske Atom, (som jeg kun har set ved velgørenheds arrangementet som SportsCar Event afholder på Sjællandsringen – Se foto herunder👇), afslørede i denne uge sin nyeste bil, som man blot kalder Hipercar. Med Hipercar har man bevæget sig væk fra den velkendte skeletlignende køretøj, der normalt forbindes med mærket og hoppet på elektrificeringsvognen og har produceret denne lidt crazy helelektriske sportsvogn.

Ariel Atom
Ariel Atom

Hipercar er ikke kun et smart navn. Det står for High Performance Carbon Reduction.  Chassiset og underrammerne er af aluminium, mens den rent ud sagt latterlige karrosseristruktur – som forventes at gå i produktion uændret – er lavet af kulfiber.

Ariel Hipercar

Strømmen kommer fra en Cosworth-62 kWh batteripakke. De potentielle købere kommer til at kunne vælge mellem baghjulstræk eller firehjulstræk med en 290 hk elmotor ved hvert hjul. Det vil altså samlet give den firehjulstrukne variant en ydelse 1163 hk, mens den baghjulstrukne version får 581 hk. Det vil herefter give den store model en acceleration fra 0 – 100 km/t på ca. 2,2 sekunder (givet på baggrunden af 0 – 60 mph, som er opgivet på 2,09 sek) og de 160 km/t nåes på 4,4 sekunder. Topfarten er ikke opgivet endnu.

Ariel Hipercar

Den mest fascinerende del af Hipercar er ikke dens mærkelige krop, det er den valgfri rækkeviddeforlænger. I stedet for at vælge en konventionel stempelmotor eller endda en roterende som Mazda, besluttede Ariel at bruge Cosworths CatGen-turbinemotor som en rækkeviddeforlænger.  Den yder omkring 47 hk og tænder for at oplade batterierne, mens den er på farten.

Den Hipercar, du ser her, er Ariels første prototype, der er beregnet til produktion.  Virksomheden har ikke sagt, hvor meget bilen vil koste, eller hvornår leveringerne begynder, selvom vi forventer at få meget mere at vide senere på året.