Modelracerbaner for de store legedrenge/-piger


Carlsro Racerbaneklub
På besøg hos Carlsro Racebaneklub v/Henrik

Jeg som egentlig troede, at en Scalextric racerbane blot var noget man hyggede sig med samme med børnene i stuen og når så konen mente at der skulle støvsuges igen, så blev den pakket sammen og der kunne gå flere måneder eller flere år inden racerbanen blevet hevet frem igen og genopbygget. 

På besøg hos Carlsro Racerbaneklub
Henrik’s værktøjskasse med præmieemblemerne som vidner om hans talent

Men hertil formiddag var jeg på besøg hos Carlsro Racerbaneklub i Rødovre ifm åbenthus-arrangement, hvor jeg talte med min navnebror Henrik, årgang +50, hvor interessen for modelracerbanerne blev til ved en tilfældighed og nu har været ivrig aktør af sporten siden 2014 og også er medlem af klubben og blandt andet gennem de 8 år har erhvervet sig 80 model-racerbiler. 

På besøg hos Carlsro Racerbaneklub

I dagens “åbenthus” var det et stort håb, at klubben kunne tiltrække flere medlemmer lige fra de helt unge drenge og piger til de lidt mere modne drenge såsom mig selv. Som medlem får du adgang til deres 20 meter lange racerbane og mulighed for kyndig vejledning. Klubbens lokaler er stillet til rådighed af ejendomskontoret i Carlso og racerbanen samt det øvrige inventar er stablet på benene med frivillig arbejdskraft af Henrik og klubformanden Carsten. 

Selve racersporten, der også går under navnet slotcar racing (oversat til godt dansk “rilleræs”), er også er ny viden for mig, har flere forskellige variationer såsom skala 1/24 og skala 1/32, hvor der kan køres i både digitalt og analogt. Der dystes i løbsserier på både klub-, nationalt og internationalt niveau i løb som har samme karakter som der køres i den virkelig motorsport. Jeg er dog ikke helt opdateret på alle disse varianter.

Carlsro Racerbaneklub

Men tænker, at det kunne være en sjov hobby for mange som kun afslører efterfølgende om man bliver ramt af denne spændende hobby/sportsgren.

På besøg hos Carlsro Racerbaneklub

Jeg vil meget gerne støtte op om denne sjove sport og ved besøget hos Carlsro Racerbaneklub havde jeg da også lidt overskuds merchandise med fra AmazingCars konkurrencer som jeg forestillede mig at de kunne anvende som præmier ved deres klubmesterskaber eller lignende arrangementer.

OPFORDRING! – Tag ud og besøg jeres lokale Slotcar klub og prøv kræfter med de flotte baner. Jeg er sikker på, at i ligesom jeg bliver grebet af det.

På besøg hos Carlsro Racerbaneklub