Local Spirits Day på Simon Spies gamle tennisbane


Tasting Day by Local Spirits

I en baggård på Vesterbro, ligger Simon Spies gamle tennisbane, der mere specifikt nu er tilhørende Mercur Hotel og efter sigende som den lige nu meget i vælten gamle rejsekonge fik opført, på det tidspunkt da han var ejer af Mercur Hotel, efter at han selv havde set Wimbledon-turneringen i London.

Tasting Day by Local Spirits

En sensommeraften havde Local Spirits inviteret til “Tasting Day”, hvilket gav mig mulighed for at møde samt smage nogle at de bedste danske spiritusbrand på marked pt. Man må sige at alle de fremmødte producenter har været dygtige til at få eksperimenteret og leget med de mange danske råvarer, med en stor overvægt i økologi og øvrigt gjort emballeringen til en magnet for at få danskere med hang til feinschmeckeri til at få afprøvet deres favorit spiritus og herved søge væk fra de velkendte brands som står på hylderne i supermarkedet.

Tasting Day by Local Spirits

Spiritusbrand som Snaps Bornholm, det siger vist sig selv hvad deres produkt er, Stauning som udelukkende producere gode velsmagende whisky varianter, Ellenor der producerer en hyldebærlikør, Phantom Spirits eksperimentere med alkohol i alskens retninger, Grands Vin der producere vin på stikkelsbær, solbær og med et es i ærmet med en mørkerød vin som fik mig til at ønske det snart var jul, da den smagte af gløgg, Sall Whisky / Syv Sind Gin har rørt godt rundt i gryderne og få fremstillet nogen fantastisk gin-varianter, Mosgaard med både velsmagende whisky og gin på sortimentet, Empirical som ikke blot kun er en spiritusproducent, men som meget hellere vil gå under betegnelsen “smagsvirksomhed” med hang til at eksperimentere som helt sikkert stammer fra tiden, hvor de 2 gutter bag Empirical, var en del af den verdenskendte restaurant Noma, Local Spirits Destilled med flere varianter af velsmagende spiritus. Alle sammen spiritusbrands der lagde stor vægt på at få os trukket forbi deres stand til smagsprøverne med det udleveret snapseglas fra Local Spirits – I det stemningsfyldte område med bl.a. skøn DJ-musik og senere live Jazz-musik, havde jeg svært ved at udelukke nogen at de 15 udstilleres smagsprøver. Hvilket måske også gjorde at mit eget stemnings niveau var steget til over “kør-selv-bilen-hjem” niveau, og ikke umiddelbart kom derfra med et nyt favoritbrand, men i stedet med en masse god inspiration til det hvad der skal stå i det fremtidige barskab. (Se billedgalleri herunder)

Det blev muligvis til en lidt stor mundfuld med tasting på en mandag aften;-) – Og derfor vil jeg hellere opfordre andre som ønsker smagsprøvning af ovennævnte brands, til at besøge Local Spirits i deres lokaler i Nansensgade 70 i indre København.

HUSK – DRIK ANSVARLIGT

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *