Lamborghini må genstarte produktionen af Aventador Ultimae’en efter skibsforlis


Lamborghini Aventador Ultimae LP780-4
Foto: www.lamborghini.com

Da det store fragtskib “Felicity Ace” som primært anvendes til transport af biler og lastbiler gik i brand og efterfølgende sank ud for Azorerne i begyndelsen af marts måned, efterlod det ikke blot et stor mængde dyrebar vraggods på bunden af havet. Det efterlod også 85 spændte amerikanske Lamborghini-købere i dyb frustration. (Artiklen fortsætter under galleri)

Men nu kan blandt andet de 15 forventningsfulde Lamborghini Aventador Ultimae ejere som havde deres nye 780 hestekræfters V12’er indenfor rækkevidde ånde lette op. For Lamborghini har selvfølgelig planlagt at åbne produktionslinjen igen, så det samlede antal kommer op på 615 producerede eksemplarer og ikke kun de 600 som var planlagt i første omgang.

Det var ellers meningen at Lamborghini efter de sidste af Aventador Ultimae LP780-4 var røget afsted til kunderne, så var der gjort klar til at gå i gang med en hybrid-version på samlebåndene. Ultimae’en har ellers nogle vanvittige tekniske specifikationer i kraft af den 6,5 liters store V12 motor som yder 780 hk fordelt til alle 4 hjul. Topfarten er opgivet til 355 km/t og klare de 0 – 100 km/t på blot 2,8 sekunder.

Lamborghini kan dog ikke helt sige, hvornår de 15 biler er erstattet af nye, men at man vil skynde sig. De øvrige 70 Lamborghini’er som gik til bunds, er SUV-modellen Urus. Her er der ikke helt så stor en panik hos Lamborghini, idet der stadigvæk er en produktion kørende af denne model.

Bentley har også lidt et større tab, idet 189 biler af luksusbrandets biler ligger på havets bund. Her har man indtil nu fundet erstatning for de 100 af de forudbestilte biler, mens resten vil blive erstattet inden udgangen af året.

Ydermere har Audi meddelt, at de har haft 1800 biler ombord på skibet og at disse og bliver erstattet indenfor en rimelig tid.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *