Bugatti Chiron ejer med +400 km/t på Autobahn


Foto: @radim_passer_jr

Der er kun ganske få steder i verden, hvor det er passende, at en Bugatti Chiron virkelig strækker ben. Rigtig gættet, på udvalgte strækninger på Tysklands Autobahn er én af dem. Tjekkiske Radim Passer som er den heldige ejer af en Chiron tog tilbage i juli måned sin 16-cylindret hyperbil med på en strækning af den berømte motorvej med ubegrænset hastighed nær Wittenburg og jeg kan afslører at han slår min egen rekord på Autobahn med næsten 200 km/t. 

Her ses min hastighedsrekordholder anno 2011

(Tilbage i 2010 på vej mod Amsterdam, ramte mit speedometer 225 km/t i min daværende 2007 Audi A4 1,8T – Så var det jo afprøvet på lovlig vis og faktisk ikke forsøgt slået siden daJeg har dog kørt med i en bil som passager med væsentlig højere hastighed – Et stort Tak til Nicolas Kiesa som indtil dato har givet mig den fedeste oplevelse i en Lamborghini Huracán, hvor speedometeret ramte 274 km/t ved et arrangement i Roskilde – Se den oplevelse HER!)

Hvordan mon det ser ud når man rammer 414 km/t på Autobahn? – Se video’en med den hæsblæsende fart herover 😱👆

Foto: @radim_passer_jr video screenshot

På en meget tidlig morgen for at undgå al for meget unødig trafik og ledsaget af en Lamborghini Aventador, Porsche 911 Turbo og Bentley Flying Spur valgte Radim Passer at køre ud på Autobahn for at slå sin tidligere rekord på 402 km/t opnået i hans Bugatti Veyron – og på netop denne smukke morgen efter nogle forudgående tekniske og vejrmæssige udfordringer samt et besøg hos Molsheim for en inspektion for at være sikker på, at Chiron’en kunne klare opgaven slog han sin egen hastighedsrekord med en tydelig margen. 414 km/t viste cifrene, da han løftede foden fra speederen og kunne juble over den vilde og raketlignende fart som han lige havde præsteret på en offentlig vej. 

Foto: @radim_passer_jr video screenshot

En standard Chiron har en begrænset topfart på 420 km/t, så der burde være mere end rigeligt overskud til at slå sin egen tidligere rekord i Veyron’en og overgik iøvrigt tophastighederne for mange andre superbiler med en betydelig margin.

Foto: @radim_passer_jr | De 3 smukke superbiler med tophastighederne målt på dagen: Bugatti: 414 km/t | Lamborghini: 356 km/t | Porsche: 333 km/t

Hvis du ikke synes at en tur til Tyskland motorvejsnet er noget, byder Idahos Sun Valley Road Rally også på mulighederne til at køre hurtige biler til deres absolut grænse. Her har en Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse med 378 km/t og en Veyron Super Sport nået 396 km/t ved “Rallyet”, som afholdes på en afspærret del af motorvejen.

Hvad med dig – Kunne du tænke dig en hastighedstest ala Radim Passer’s på offentlig vej?

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *