Fordele og ulemper ved minileasing 2


Dette indhold er sponsoreret

Minileasing – også kaldet korttidsleasing eller mikroleasing – er en forholdsvist ny, men ikke desto mindre nem og populær måde at lease sin bil på. Og det er ikke helt for sjov, at man også kalder denne form for leasing for “bil på månedsbasis”. For med minileasing kan man med relativt jævne mellemrum skifte sin bil ud – netop fordi det blot er en “mini” leasing, man laver hver gang. Er du interesseret i at læse mere om minileasing – og blandt andet blive klogere på de forskellige fordele og ulemper, der er forbundet med denne type leasing – så bliv ved med at læse og bliv meget klogere herunder.

Hvad er minileasing egentlig for en størrelse?

Minileasing er – som navnet antyder – leasing i et mindre format, end den klassiske privatleasing. Som regel indebærer minileasing, at man leaser en bil for en periode på seks måneder eller mindre. Og typisk er omkostninger ved minileasing langt mindre end ved almindelig leasing. Men dette varierer naturligvis fra udbyder til udbyder – dog kan man som regel godt regne med, at omkostninger til førstegangsydelser, udbetalinger og lignende udgifter er minimale, hvis ikke helt og aldeles ikke-eksisterende ved en minileasing.

Det er en super fleksibel måde at lease en bil på, fordi man hos de fleste leasingselskaber kan lease en bil på månedsbasis eller for en periode på tre eller seks måneder. Det vil med andre ord sige, at du flere gange om året kan nyde duften af ny bil, og at du kan skifte bilen ud nærmest så ofte som det passer dig. Det er altså alt i alt en nem, fleksibel og økonomisk fordelagtig måde at lease en bil på. Vil du vide endnu mere om dette koncept, så læs mere om minileasing på Tjekbil.

Minileasing er en nem og fleksibel måde at køre bil på

Fleksibiliteten er én af de væsentligste fordele ved at vælge minileasing frem for almindelig privatleasing. For der er nemlig ikke nogen skjulte gebyrer eller omkostninger forbundet med denne type af leasing. Og det er af den simple årsag, at man ønsker at gøre det så nemt som muligt for kunderne at få en bil ved hjælp af minileasing. Det er altså en rigtig god mulighed for dig, der akut har behov for en bil til transport – for eksempel hvis du står mellem to biler og venter på at få din nye bil leveret, eller hvis du pludselig får behov for midlertidigt at have en bil til rådighed for at kunne transportere dig selv til og fra arbejde.

Du kan skifte ud i hvilken bil, du vil køre rundt i

Hos nogle leasingselskaber kan man minilease biler i perioder på helt ned til én måned. Og dermed får man bil på såkaldt månedsbasis. Og det vil altså sige, at du faktisk kan skifte bilen ud, nærmest når det passer dig – og køre rundt i den bil, der passer til dit humør i den pågældende måned. I sommermånederne kan du for eksempel vælge at lease en cabriolet eller en bil med soltag, mens du i de koldere måneder hellere vil køre i en større bil, som for eksempel en firhjulstrækker med mere ekstraudstyr som eksempelvis sædevarme og aircondition. Langt de fleste selskaber, der tilbyder minileasing har et stort udvalg af mange forskellige biler “på lager” som du kan vælge imellem.

Passer minileasing til dit kørselsbehov?

Minileasing er en rigtig god mulighed for dig, der ikke har et synderligt stort kørselsbehov. Og derfor er det også vigtigt, at du overvejer netop dit kørselsbehov inden du beslutter dig for hvilken type af leasing, du gerne vil have til din nye bil. Det er et oplagt valg til dig, der akut har behov for et køretøj, for eksempel hvis du venter på din nye bil og har brug for et køretøj i mellemtiden, eller hvis du for eksempel står midt i en flytning og har brug for en bil i en kortere periode indtil du er flyttet. Men står du og skal bruge en mere permanent løsning, eller har du et mere statisk kørselsbehov, er traditionel privatleasing helt sikkert en mere holdbar løsning for dig, især økonomisk, fordi du på sigt vil kunne spare penge med denne løsning.

Nærlæs din minileasing-kontrakt grundigt

Overvejer du minileasing, er det vigtigt, at du læser din leasingkontrakt meget grundigt før du skriver under på den. Det er især vigtigt, fordi det jo er en forholdsvist ny leasing metode i Danmark, og der er derfor ikke helt klare regler (hverken skrevne eller uskrevne) på området endnu. I denne forbindelse skal du være opmærksom på blandt andet, om du har et maksimalt antal km. med i aftalen, om du har en fast bindingsperiode, om du er dækket af deres eller egen forsikring, hvilke aftaler der er omkring selvrisiko osv. Ved at læse kontrakten grundigt igennem for disse ting, kan du undgå ubehagelige overraskelser – på trods af de mange fordele, der er ved denne type leasing.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 thoughts on “Fordele og ulemper ved minileasing

  • mspy

    mspy er en af de mest populære spionapps på markedet. Det har været omtalt i mange publikationer og har en loyal tilhængerskare af brugere. Mspy er en app, der giver dig mulighed for at udspionere en persons tekstbeskeder, opkald og endda deres placering. Den er tilgængelig til både Android og iPhone. En af de bedste ting ved Mspy er, at den er meget nem at bruge. Du behøver ikke at være en teknisk ekspert for at bruge det. Alt du behøver er telefonnummeret på den person, du vil spionere på. Når du har det, kan du begynde at overvåge deres aktivitet.