Like a Virgin – Seedlip


Dette indhold er sponsoreret

Madonna’s storhit fra 1984 ‘Like a Virgin’ fik i sidste uge en helt anden betydning for mig – Jeg var nemlig inviteret til Seedlip Masterclass på Apollo Bar i Nyhavn. Her gjaldt det for mig for første gang at prøve kræfter med kunsten, at lave Virgin/non-alkohol drinks med Danmarks bedste bartender Alexander Remoundos, der til dagligt arbejder på cocktailbaren TATA, som lærermester.

I det flotte “klasseværelse” liggende i et hjørnelokale i Charlottenborg Slot lige ud til det juletravle Nyhavn, havde engelske Seedlip lagt i kakkelovnen til at udbrede den allerede stigende tendens af alkoholfrie alternativer til drinks og cocktails. Seedlip er nemlig verdens første destilleri af alkoholfri produkter baseret på ingredienser fra naturen såsom urter, krydderier, skræl og bark. Under Masterclass’en fik vi via en liveforbindelse til Creative Content & Advocacy, Stewart Howard hos Seedlip hele historien bag, lige fra idéen til deres fremtidsplaner.

Indtil nu har Seedlip, 3 forskellige varianter at vælge imellem, Spice 94, Garden 108 og Grove 42 som Seedlip anbefaler kan nydes med tonic – Men slår fast at det ikke kan betegnes som en alkoholfri gin, idet hovedingrediensen enebær overhovedet ikke er at finde i deres produkter.

Bartender Alexander Remoundos og Christian Laustrup Møller sørger for at alt forløber smooth på Apollo Bar

Opgaven ved denne Masterclass med Alexander Remoundos som Sensei, var at kunne gå derfra og være rustet til at tilbyde 3 forskellige alternativer til de eksisterende rusgivende drinks ud fra de 3 ovenstående varianter fra Seedlip.

Opgave 1 og dermed første drink som jeg skulle tilberede, havde fået navnet Seedlip Verdita og baseret på Seedlip Garden 108.

Sådan laver du 1 drink:
5 cl Seedlip Garden 108
5 cl Verdita-mix (mynte, koriander, grøn chilipeber og ananasjuice)
1,5 cl citronsaft
1 cl sukkersirup
4 cl alkohol pilsnerøl
Salt
• Lyder denne drink tiltalende for dig, så giv gerne lyd – Så får du de sidste tricks)

Aftenens anden opgave gjaldt Friendly Gimlet som er baseret på Seedlip Grove 42.

Til at lave 1 drink, skal man bruge:
6 cl Seedlip Grove 42
2 cl citronsirup
0,5 cl citronsaft
1 dråbe orange-blomstervand
Pynt: Kaffeolie
• Skal du ha’ tricksene til kaffeolie eller citronsirup, så skriv til mig:)

Aftenens sidste og også den mest farverige cocktail, hedder Guilty Pleasure og er baseret på Seedlip Spice 94.

Til 1 cocktail skal du bruge:
5 cl Seedlip Spice 94
3 cl piskefløde
1 cl grenadine
0,5 cl sukkersirup
1-2 “dash” chokoladebitter
Pynt: Revet mørk chokolade

• Skriv gerne, hvis jeg skal give dig de sidste fif inden serveringen

Når vi, dvs hustruen og jeg drager en tur i byen for at nyde et godt måltid, er det ikke ensbetydende med at der skal øl eller vin på bordet – Ofte og hvis spisestedet tilbyder det, vælger vi i stedet drinks uden alkohol, eksempelvis Virgin Mojito eller lignende – Derfor er det også et håb for mig, at man kunne få udbredt Seedlip’s produkter endnu mere. For med denne aftens åbenbaring, har jeg virkelig fået øjnene op for at drinks og cocktails ikke nødvendigvis behøver at være proppet med alkohol for være velsmagende. Men indtil da, så har jeg allerede haft min debut i hjemmebaren til stor glæde for hustruen som gerne ser at der kommer endnu flere dage med alkoholfrie drinks både om sommeren men så sandelig også i de kedelige vintermåneder.

Og skal man så opridse alle de positive ting som jeg har opnået ved dagens Seedlip Masterclass efter indtagelse af 4 drinks på under 2 timer. Jeg kunne sætte mig ud i bilen uden at frygte en politirazzia, jeg sparede kr 500,- til en taxa, ingen tømmermænd dagen efter og sidste men ikke mindst – Nu kan jeg, når landet åbner op igen, øse ud af min helt nye viden fra hjemmebaren og servere velsmagende drinks og cocktails i litervis uden af få raseret hjemmet af fuldebøtter 😉

Seedlip’s sortiment kan bl.a. købes hos VildMedVin fra priser til omkring kr. 300,- God fornøjelse i den alkoholfrie hjemmebar

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *