Dansk bank låner ikke penge ud til nye diesel- og benzinbiler mere.


Merkur Andelskasse første bank som lukker for udlån til nye benzin og dieselbilerStår Du serøst og tænker, at nu skal du sørme ud og investere i en ny Porsche 911, Ferrari F8 Spider eller kan du klare dig igennem dagligdagen med lidt mindre såsom en Mini Cooper – Magen til den som hustruen og jeg købte for 14 dage siden (Ja – Vi gør skam vores til at holde hjulene igang i erhvervslivet) – Så kan det altid godt betale sig at have en god bank til finansier bilen.

Dansk bank låner ikke penge ud til nye diesel- og benzinbiler mere, Merkur Andelskasse

Jeg har lige læst en pressemeddelse på via.ritzau.dk, at så skulle man ihverfald ikke være kunde hos Merkur Andelskasse og ansøge om et billån til køb af nye fossile biler. Banken med Direktør Charlotte Skovgaard er nu den første bank i Danmark som går forrest for at bremse salget af biler som kører på benzin og diesel og derved tænke mere bæredygtigt og endnu mere i de grønne omstillinger.

Og hun uddyber i pressemeddelse ”På kort sigt er det mere bæredygtigt at bruge de eksisterende biler til de er udtjent, end det er at producere nye, også selvom de kører på el. Derfor kan du her og nu stadig godt låne til en brugt benzin- eller dieselbil, men kun til de allermest brændstoføkonomiske. Men vores mål er at sige fuldt og helt stop for finansiering af alle fossile biler, uanset energimærkning,” siger Charlotte Skovgaard.

Videre i denne pressemeddelse står endvidere “Merkur er Danmarks største bæredygtige pengeinstitut”, øhhh, kan man formulere det anerledes idet det jo er det eneste foreløbig?

Hvad siger I der ude ved tasterne, er det den rigtige vej at gå – Og er hvad nu, hvis det var jeres bank som kom med en lignende udmelding?

Tror at I helt sikkert allerede kender min holdning til dette nye tiltag og hvis ikke så får i den her – Biler skal dufte af 100 oktan i tanken 👍

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *