Lotus Evija verdens mest kraftfulde elbil til dato


Stilheden har næsten været larmende fra bilfabrikanten Lotus i den seneste tid, men kig lige på billedet herover og fortæl mig så, at det ikke har været ventetiden værd – Lotus Evija kaldes nyheden, som rammer os når vi skriver 2020 – Lotus vælger også at køre med på den elektriske bølge brag, men går efter at lege med på øverste trin på podiet, for den nye Evija kommer til at få 2.000 hestekræfter fra fire elektriske motorer med et moment på hele 1.700 Nm. Udviklingen af denne nye bil er blevet til i samarbejde med en fra kending af Formel 1 samt Formel E – Williams Advanced Engineering.
Lotus påstår, at Evija bliver verdens mest kraftfulde serieproducerede bil og med et samlet output på 2.000 heste, så er det vel ikke helt usandsynligt. De mange kræfter, som den har til rådighed, gør det muligt at sætte afsted fra 0-100 km/t på under 3 sekunder, samtidig med at Evija’en ikke har problemer med at skyde en fart på 300 km/t. En voldsom hastighed som klares på søle 9 sekunder. Men fortvivl ikke, for den stopper ikke endnu med at accellere – Det er faktisk først, når speedometeret viser 320 km/t.

Med en batteripakken på 70 kWh, burde der ved en opladning, være strøm nok til en tur på omkring 400 kilometer. Er humøret mere til en tur på bane, skal du nok ikke begive dig ud på Nürburgring, da det måske kommer til at knibe med at nå hele vejen rundt, idet Lotus kun lige lover at Evija kan klare 7 minutters ekstrem-kørsel. Minder lige om, at meget få sportsvogne når rundt på under 7 minutter. En opladning med den velkendte ladeteknologi vil være i stand til på 12 minutter at tilføre den 80% strøm. Men har man adgang til én 800 kW-opladning, kan du komme videre med et fuldt opladet batteri på kun 9 minutter.

Lotus har indtil nu, kun tænkt sig at der skal produceres 130 eksemplarer. Og prisen bliver således også en kende over mit budget – 17 millioner kroner er startprisen og det selvfølgelig før vi overhovedet har involveret den danske stat, når registreringsafgiften skal lægges. Så du kan roligt regne med, at et ejerskab af en Lotus Evija, kun bliver for de få.

Herunder kan du se lidt flere billeder af den vilde elbil.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *