Hennessey Porsche Taycan første elbil projekt fra tuningsfirmaet


Hennessey Porsche Taycan første elbil projekt fra tuningsfirmaetJohn Hennessey og hans team ved Hennessey Performance Engineering i Sealy, Texas, har tunet hurtige biler til at køre endnu hurtigere i 28 år skønt. Det har indtil nu kun biler med en forbrændingsmotor – Nu er Hennessey klar til at prøve kræfter med at få skruet op for motorydelsen på elbiler, og den første, der arbejdes med, er en Porsche Taycan. (Foto: Hennesseyperformance.com)

John Hennessey, som er CEO og grundlægger hos Hennessey fortæller at de længe har haft planer med at forsøge sig med at tune elektriske biler og at man følte den nye Porsche Taycan havde den rigtige platform til at begynde på deres første elbil-eventyr.

Hennessey Porsche Taycan første elbil projekt fra tuningsfirmaetHennessey får ikke leveret Taycan’en før, at de første af modellen lander i USA  engang i begyndelsen af næste år, hvilket betyder, at de bliver nødt til at vente indtil da med at undersøge, om det vil være muligt at opgraderet for ydelsen.

Vi ved allerede nu, at Hennessey vil tilbyde opgraderinger til det udvendige og det indvendige, herunder en mere højtydende kombinationer af dæk og fælge samt en mere aggressiv front og bagende.

Hennessey Porsche Taycan første elbil projekt fra tuningsfirmaetPorsche introducerer Taycan’en i 2 modeller henholdsvis en Taycan Turbo og en Taycan Turbo S, og det er ikke helt klart, hvilken en af modellerne som Hennessey har bestilt. Begge biler leveres med 616 hestekræfter, men mens Turbo kan øge ydelsen til 670 hk, så kan Turbo S øge sin ydelse til 750 hk. I begge tilfælde varer boostet kun i nogle få sekunder. Lyder sørme lidt som Sports Chrono pakken, der tilbydes til de gængse Porsche modeller, hvor man får et ekstra boost at skyde med i 20 sekunder.

Topmodellen af Taycan’en, Turbo S vil leveret fra Porsche få en tophastighed på 260 km/t og accelerationen 0 – 100 km/t er opgivet til 2,8 sekunder.

Det bliver spændende om Hennessey kan forbedre disse specifikationer ydeligere og om det går væsentlig ud over rækkevidden som fra Porsche angives til omkring de 400 km pr. opladning.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *