Elbiler skal til at larme


Elbiler skal til at lave støjEn overskrift som i de flestes øre lyder tåbeligt…….

Først var elbiler noget skidt nyt for bilentusiaster, specielt når man godt kan li’ lyden af en powerfull bil. Begrundelsen for mig personligt, er helt klart den manglende motorlyd som jeg føler dræber køreoplevelsen – Men lad mig samtidig også slå fast at en Tesla sagtens kan hamle op med accelerationen som er kendetegnet for en Ferrari eller lignende. (Kilde: Ritzau.com)

Nu skaber de nye elbiler imidlertid kedeligt nyt for elbil-entusiasterne. Eller rettere, de nye EU-regler gør. Den manglende motorstøj ved elbilerne bliver oftest fremhævet som den største fordel, men nye EU-regler som trådte i kraft 1. juli, pålægger bilproducenter at udstyre nye elbiler med støjsystemer. Ja, du hørte rigtigt, et ‘støjsystem’ som skal udsendes fra bilen ved hastigheder op til 20 km/t og ligesåvel når der bakkes. Lyden skal have en styrke på minimum 56 decibel og skal tjene til at advare de bløde trafikanter om, at en bil er i nærheden. Reglerne gælder på nuværende tidspunkt kun nye elbiler.

Det vil sige, at modeller, der allerede er på markedet, først skal udstyres med et støjsystem fra juli 2021. Mens nye modeller skal altså være udstyret med systemet fra fabrikken.

Hvad synes I om denne nye EU-regel, tåbelig eller kanon go’ ide?

God ferie 🌴

//Henrik

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *