Se udsigten fra et lavtflyvende missil 1


Se affyring af missil fra missilet selvI en ny video, som man kan se på YouTube – Er det muligvis første gang at man kan vise et lavtgående missil fra selve missilet. Videoen viser et Roketsan Atmaca, som er Tyrkiets første produceret ‘anti-ship’ missil, flyve henover bølgetoppe for til sidst at ramme et simuleret krigsskib. (Kilde: popularmechanics.com)

I mange årtier har flåder bevæbnet sig med de såkaldte “sea skimmer” som er et anti-skib missiler. Og takket være jordens krumning, og jo lavere et objekt flyver, des bedre det kan man holde sig væk fra fjendens radarsystemer.  “Sea skimmers” flyver typisk tredive meter eller mindre over bølgerne, jo lavere jo bedre, for at forhindre fjenden i at opdage, spore og skyde dem ned til det sidste mulige minut.

Et missil, som flyver 30 meter over havets overflade, kan opfanges af en radar 45 meter over jorden indenfor kun 29 kilometer. Det giver det fjendtlige forsvar under to minutter til at skyde et missil ned, også selv ved de meget høje hastigheder.

Se udsigten fra et affyret missil Måske lyder dette meget spændende, men få har faktisk set en ‘sea skimmer’ i aktion – altså set fra et missilmæssigt perspektiv.  Denne nye video, som produceret af den tyrkiske forsvarsleverandør Roketsan, blev taget med et kamera, der var blevet anbragt på en prototype Atmaca anti-missil. 

Missilet har angiveligt en rækkevidde på 250 kilometer, selv om videoen kun angiver at der er 200 kilometers rækkevidde til målet.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

One thought on “Se udsigten fra et lavtflyvende missil