Audi R8 V10 fejrer 10-års jubilæum med Decennium model


Audi R8 V10 Decennium - 10 års jubilæumsmodel Det er nu ti år siden, at den første Audi R8 med V10 motor blev lanceret ved Detroit Auto Show tilbage i 2009. Det skal nu fejres med en Decennium specialversion af Audis superbil baseret på en faceliftet R8 V10 Perfomance Quattro som vi så første gang sidste år. 

Audi R8 V10 Decennium fremstilles kun i 222 eksemplarer Denne 10-års jubilæumsmodel bliver begrænset med en produktion af kun 222 eksemplarer, alle kun i coupé-udgave. Audi benytter selvfølgelig Geneva Motor Show i næste uge til at lancere Decennium-model.

Audi R8 V10 Decennium specialudgave i kun 222 eksemplarer For at kunne genkende den på gaden, har Audi valgt at lakere den i eksklusiv Daytona Grå farve og ligeså malet 20” fælgene i en mat bronze finish som også går igen på topstykke af 5,2 liters FSI-motoren. Udvalgte steder på bilen har valgt den blanksorte kontrast for at fremhæver de vigtige detaljer på bilen. Og Audi’s logo har man også valgt i den sorte farve istedet for chrome som plejer at være en genkendelig varemærke. Sideskørter og spejle er fremstillet i carbon. Synes du at farven er for dyster, som kan den også vælges i følgende farver: Suzuka Gray, Floret Silver, Mythos Black, Ascari Blue og Kemora Gray.

Audi R8 V10 Decennium 10 års jubilæum Vender man blikket indenfor og kigger på interiøret, så er sort den gennemgående farve dog brudt af en kontrastfarve med sting i kobberfarvet på sportssæderne, alcantara-rattet, gearvælgeren og midterarmlæn.

Audi R8 V10 Decennium præsenteres ved Geneve Motor Show“Decennium” logoet ses ligeledes på centerkonsollen samt på dørkarmen og som et logo-projektor under indstigningsdørene.

Audi R8 V10 Decennium Matsort og kobberfarvetMotoren er den senest opdateret 5,2 liters  V10’er som har 620 hestekræfter samt et moment på 580 Nm. Det giver denne hotte superbil en topfart på 331 km/t og en acceleration fra 0-100 km/t på 3,1 sek. Og hvad koster den så? Jo ser, hver af de 222 individuelt nummerede eksemplarer, får en startpris på 222.000 euro, hvilket svare til 22.000 euro mere end den “almindelige” R8 V10 Performance Quattro (altså kr 165.000,-) – Det er mange penge at købe ekstraudstyr for, altså hvis man har valgt den “almindelige”. 

Audi R8 V10 Decennium Bliver leveret i løbet af foråretLevringen af jubilæumsmodellen begynder i løbet af foråret og hvis nogen finder frem til, hvorfor man vælger antallet 222, så må i meget gerne dele ud af jeres viden.

Audi R8 V10 DecenniumAudi R8 V10 DecenniumAudi R8 V10 DecenniumAudi R8 V10 DecenniumAudi R8 V10 Decennium

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *