Ugens kulturelle højdepunkt – Strøjer Samlingen


Med hjælp fra en uventet side, blev jeg inviteret til Strøjer Tegl i Assens på Fyn, hvor en god ven/bekendt havde en aftale om installation af en robot på teglværket. 

Strøjer SamlingenDet lyder måske ikke som en spændende udflugt for de fleste af jer, men når jeg så fortæller jer om en mulighed for at få frit løbepas til nabobygningerne med navnet Strøjer Samlingen. 

Strøjer Samlingen Aston Martin - James Bond 007Strøjer Samlingen som er en af Danmark største private bilsamlinger med over 100 biler, ejes af den 70-årige Jørgen Strøjer Hansen som igennem mere end 40 år har brugt rigtig mange penge til at samle på unikke biler som James Bond biler, Le Mans biler, kongelige biler og ikonisk superbiler som ikke er fremstillet i et stort antal.

Det var egentlig meningen, at jeg selv skulle have mødt Jørgen Strøjer og forhåbentlig ha’ haft en eksklusiv rundvisning, men en aftale i det jyske forpurrede denne chance. Jeg har haft kendskab til Strøjer Samlingen i en del år. Jeg har sågar haft konkurrencer, hvor man kunne vinde billetter til de populære tirsdags arrangementer i juli måned, men dette besøg var det første fra min side.

Jeg har lavet denne video herover som giver et lille indtryk af bilsamlingen, hvis du ikke har besøgt den før.

Besøget kunne for min skyld godt ha’ varet i flere dage, men alt godt har selvfølgelig en ende – Så jeg nåede kun et par timer næsten helt alene (kun Peter Olesen som er den meget venlige mekaniker som holder Strøjer’s bilsamling i tiptop stand samt en ældre klargøringsmand kunne jeg gå i vejen for) i denne smukke bilsamling. Det var en meget intim og speciel oplevelse, at gå rundt blandt biler som jeg selv aldrig ville få råd til. Normalt har bilsamlingen kun åbent ved særlige arrangementer, så det at have hele herligheden for sig selv uden at skulle dele med andre bilentusiaster, hvor man pænt venter på at komme helt tæt på bilerne efter tur og herefter få et billede af “hele” bilen uden forstyrrende elementer eller rettere mennesker 😜

Strøjer Samlingen Porsche Carrera GTInden tur atter gik hjem til København igen, blev jeg inviteret ud i mekaniker Peter Olesen’s værkstedsområdet, hvor en sjælden Porsche Carrera GT var på liften for at få skiftet en benzinpumpe. Dette var gået hen også blevet en større proces, da det krævede at skille det meste af den lækre superbil – for den sad altså mellem forsæderne og centermotoren. Peter kom iøvrigt med en sjov lille bemærkning, da jeg spurgte ind til alle de støjende varmepumper i hallen – om det var for at sikre bilernes vel og vel. Næh nej, de var skam kun kørende for at Jørgen ikke skulle fryse blandt sine hjertebørn, for bilerne har faktisk meget bedre i et køligt og tørt miljø.

Strøjer Samlingen, Bilsamling i AssensSelvom jeg har haft denne unikke oplevelse, så glæder jeg mig faktisk til at komme tilbage til Strøjer Samlingen på et senere tidpunkt, for at få udvidet oplevelsen med Jørgen’s levende fortællinger om de forskellige biler og hans bevæggrunde for at investere i de biler som indtil videre pryder den store bilsamling.

Tak for denne gang Strøjer og håber I andre vil nyde billederne herunder som måske også kan skabe interesse for at i selv lægger vejen forbi på et tidspunkt – Se de kommende arrangementer hos Strøjer HER!👍

Strøjer Samlingen, Bugatti EB110Strøjer Samlingen, Bugatti Veyron Strøjer Samlingen, McLaren 570S Strøjer Samlingen, Ferrari F40 Strøjer Samlingen, Le Mans, Ford GT40 1993Strøjer Samlingen, Le Mans, Porsche 911 GT1 1997Strøjer Samlingen, MG Xpower SV R 2006Strøjer Samlingen, Morgan Aero 2008Strøjer Samlingen, RR Phantom, BMW Z8, Bentley Continental GTC, Aston Martin DB9Strøjer Samlingen, Porsche Carrera GTStrøjer Samlingen, Porsche 911RStrøjer Samlingen, Fisker Karma, Kronebiler, Royal CarsStrøjer Samlingen, Mercedes-Benz, Mercedes SLR McLaren 722, MågevingenStrøjer Samlingen, Porsche 911 GT3 RSStrøjer Samlingen, Le Mans, Porsche GT3 Cup, Strøjer Samlingen, Formel 1, Lamborghini på stribeStrøjer Samlingen, Lamborghini Aventador SV Roadster og Aventador MiursStrøjer Samlingen, Lamborghini Murcielago Strøjer Samlingen, Lamborghini Diablo og CountachStrøjer Samlingen, Maserati 8C 1931Strøjer Samlingen, Classic Cars, Rolls Royce Phantom Continental 1931Strøjer Samlingen, Classic Cars, Rolls Royce Continental IIStrøjer Samlingen, Classic Cars, Rolls Royce Continental II 1931Strøjer Samlingen, Classic Cars, Ferrari 250 GTO 1964Strøjer Samlingen, Classic Cars, Ferrari Tour de France 1961Strøjer Samlingen, Lamborghini Countach 1987, Ude og køre med de skøre, Cannonball RunStrøjer Samlingen, Le Mans, Ferrari

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *