Lamborghini bygger den vildeste ”One-off” superbil til kunde


Lamborghini SC18Du troede måske, at SVJ ville være den sidste i rækken af Aventador? Men det ser ud til, at Lamborghini’s Squadra Corse motorsportafdeling er kommet på andre tanker.
For at markere slutningen af 2018-sæsonen for Lamborghini Super Trofeo one-make-serien, afslørede Squadra Corse i fredag sit første ”road-going” projekt: Én Lamborghini SC18. (Billederne lånt fra www.diariomotor.com)

Lamborghini SC18 Denne vilde og første “One-off” superbil fra Lamborghini er baseret på Aventador SVJ’en og er identisk med den velkendte 6,5 liter V12er, hvilket betyder at den ”mindst” får 759 hestekræfter og et drejningsmoment på 720 Nm, en tophastighed på 350 km/t og en acceleration fra 0 – 100 km/t på 2,8 sekunder 0 – 200 km/t er overstået på kun 8,6 sekunder, alle disse tekniske data stammer fra SVJ’ens standard-program. Dog skal vi nok regne med at Squadra Corse yderligere raffinerede formlen ved hjælp af erfaringer fra sine forskellige racerprogrammer. Således er SC18 primært en track-superbil, men den er trods alt stadig lovlig at køre med på offentlig vej.

Lamborghini SC18Den har fået adskillige og unikke aero-elementer. Dette starter fra den forreste del af bilen, med et luftindtag i stil med Huracán GT3 Evo’en, mens siden af superbilen er en helt ny afsløring som er inspireret af Huracán Super Trofeo Evo raceren. Hele det aerodynamiske look sluttes af med en stor carbon bagvinge med tre mekaniske tilpasninger til varierende niveauer af downforce. Desuden hjælper de tolv luftindtag, ved bagenden, en løsning, der allerede er testet i langdistance løb, med til at køle den brutale V12-motor.
Vægten er også reduceret takket være letvægtsbyggeri og fjernelse af diverse bekvemmeligheder fra kabinen, selvom der ikke er fremkommet noget tal. Lamborghini bekræfter også, at bilen nu er endnu lavere, med en frihøjde på blot 10,9 cm. Den sidste smukke finish på SC18’eren er fælgene med enkeltmøtrikkerne, som måler 20 tommer foran og 21 tommer bagtil. De er monteret med specialudviklede Pirelli P Zero Corsa dæk.

Lamborghini SC18Squadra Corse fortæller, at SC18 er blevet bygget på anmodning fra en kunde. Der er endnu ikke nogen forlydninger om, der skal bliver bygget yderligere eksemplarer, men Lamborghini lægger ikke skjul på, at bilen baner vejen for yderligere tilpassede udviklingsprojekter til motorsportkunder under mærket Squadra Corse.
I øvrigt formodes det at Lamborghini arbejder på en anden “One-off” superbil med hybridteknologi. Man forventer desværre ikke at denne model bliver vist frem til det Geneva Auto Show marts 2019.

Nyd lidt flere billeder af den megafede Lamborghini SC18 herunder – Da det nok er det eneste man får at se til denne “One-off” model

Lamborghini SC18Lamborghini SC18Lamborghini SC18Lamborghini SC18 Lamborghini SC18

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *