Jeg kan egentlig godt li’ whisky – Men kan du?


Singleton Whisky ANTI ANTI Som barn havde jeg og har måske stadigvæk noget som jeg er kræsen overfor.
Men gudskelov har mine smagsløg ændret sig og jeg kan favne langt mere af det som jeg bliver serveret for i det daglige.
Jeg kan dog stadigvæk ikke foredrage kogte kartofler både i kolde og varme servering, lever og Gammel Dansk.

Men sjovt nok har mine smagsløg vænnet sig til smagen af et glas whisky. Mange vælger at se en whisky-nydende person, primært som en mand, en ældre en af slagsen og så siddende foran en pejs. Her rammer jeg selv de 3 kategorier spot-on 🙂

Singleton ANTI ANTIMed konceptet “Til kamp mod de dårlige minder” var jeg fornyligt inviteret til en arrangement kaldet ANTI ANTI på den super lækre restaurant Tjoget i Stockholm. Det var det skotske whisky firma Singleton som havde arrangeret eventet, hvor man ville gøre op med de uheldige smagsindtryk fra barndommen som egentlig også følger os langt op i vort voksne liv. Men Singleton’s opfattelse af kræsenhed handler egentlig om, hvordan vi får serveret vores råvarer på.

Singleton whiskytasting Inden jeg og de øvrige inviterede bloggere skulle prøve samme menu som du kan få serveret på LIDKOEB, blev vi introduceret en smule i historien bag og forskelligheden af whiskysmag. Og kort fortalt er whisky fremstillet af byg, rug, hvede eller majs der destilleres og lageres på fade i mindste 3 år og skal have en alkoholprocent på minimum 40% før den kan kaldes for whisky. Farven i whiskyen opnås primært med karamel og smagen kan variere lige fra hav til røg.
Vi fik serveret 3 whisky-brands som repræsenterede hver deres smag på forskelligheden af smagsindtryk, heriblandt Bulleit Bourbon med en rund og sød smag af vanilje og karamel, Tallisker 10 som byder på røg, kraftfuld og krydret og selvfølgelig værtens egen Singleton 12 som er blød og rund med en behagelig fyldighed der helt klart bliver langt mere populær hos whisky-tvivlere heriblandt kvinderne som man gerne vil have fat i som nye forbrugere af whiskydrinks enten som cocktailingrediens eller ligestillingsberettigelse af at whisky ikke kun er til mænd……

Singleton ANTI ANTI Petter Bäcklund kok og madfotografANTI ANTI er et samarbejde mellem Singleton og den svenske kok og madfotograf Petter Bäcklund som kommer til LIDKOEB i København den 28. november, hvor man vil få serveret de samme 2 cocktails sammen med 3 forskellige snackretter som jeg fik serveret hos Tjoget og retter som tager udgangspunkt i en svensk undersøgelse, hvor man fandt frem til at det værste man kunne servere for et barn, var blåskimmelost, sild, oliven og østers.

Singleton ANTI ANTI LidkoebTasting-menuen på LIDKOEB den 28. november består af en Whiskymarinerede sild med letrøget fløde og “shoestring” frites serveret på spelt knækbrød, Foccacia med ricotta og tapenade bestående af oliven og pyntet med oliven ligeså og afsluttende med Chokoladesmåkager med Roquefort der toppe med et stykke revet appelsin fra marmelade for mange ikke de helt store udfordringer og når man får de forskellige råvarer serveret med så stor kunstnerisk snilde og gemt sammen med og i andre lækre råvarer får snackene en helt ny dimension . Til de 3 små mundgodter serveres de 2 cocktails Timeless og Grap & Grain. (Opskrifterne på drinksene længere ned i opslaget 👇)

Vil du også gerne opleve det samme som jeg, og med til ANTI ANTI eventet på Lidkoeb på Vesterbrogade i København den 28. november, kan du købe billetter til arrangementet der begynder kl. 17.30 og slutter kl 19.00 og det koster kun 190 kroner ved at følge linket her: https://billetto.dk/e/antianti-by-singleton-billetter-317370

Har du en madret eller en madingrediens som du bare ikke kan fordrage, så er jeg nysgerrig på at høre hvilken i kommentarfeltet? 😊

Singleton ANTI ANTI Singleton whisky ANTI ANTI Singleton whisky ANTI ANTISingleton whisky Timeless ANTI ANTISingleton whisky ANTI ANTISingleton whisky anti anti Lidkoeb Singleton whisky Tjoget Singleton TjogetSingleton whisky anti anti

Opskrifterne til de 2 drinks følger herunder:

Singleton Timeless cocktail Timeless

Det skal du bruge:
35 ml Singleton
20 ml limesaft
20 ml æblesirup (50% æblesaft og 50% sukker)
5 ml ingefærjuice
2 cl coldbrew kombucha
Sådan gør du:
1. Bland alle ingredienserne i en shaker. Tilsæt rigeligt med is, og ryst godt i cirka 10 sekunder.
2. Si cocktailen over et afkølet glas, og tilsæt til sidst is.

Singleton Grap & Grain drinks and cocktailsGrap & Grain

Det skal du bruge:
4 cl singleton
3 cl chokolade-infuseret vermouth
2 små stænk Amaro
Chokolade-infuseret vermouth:
1 liter vermouth
25 g kakaonibs (pr. liter vermouth)
Sådan gør du:
1. Vakuummer kakaonibs og vermouth sammen i 28 sekunder. Lad det herefter stå i et 62,5 grader varmt vandbad i 6 timer. Lad det til sidst køle af.
2. Kom alle ingredienserne i en shaker. Tilsæt masser af is, og ryst i cirka 10 sekunder.
3. Tag et afkølet cocktailglas, og kom en stor klump is i. Si nu cocktailen fra shakeren ned en cocktailglasset, og afslut med et twist af citron.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *