Turist i superbil mister kørekortet for hasarderet kørsel 2


Turist i superbil mister kørekortet_McLaren 720S_1Skal du på kør-selv-ferie eller bare ud at køre bil i Frankrig i år. Så skal du lige tænke dig om før du jokker speederen i bund på de franske veje. (Foto: @cl.supercars – Bilen herover og i artiklen, har intet med den omtalte sag gøre)

Turist mister kørekort_McLaren 720S_3I år har Frankrig nemlig gået ekstra drastisk til værks i forhold til fartsynderne. Det kom en 57-årig engelsk turist til at mærke på egen krop – I følge Daily Mail blev han i  sin McLaren 720S til næsten 2 millioner kroner før afgifterne, blev han stoppet i den sydfranske by Cassignas som ligger tæt ved Toulouse med en hastighed som næsten var det dobbelte af, hvad som var tilladt. 160 km/t viste politiets målinger på en strækning, hvor skiltningen viste 90 km/t.

Turist mister kørekort_McLaren 720S_4Denne forseelse kom til at koste briten en bøde på 5.500 kroner på stedet – Ikke et voldsomt beløb, når man ejer en bil af denne kaliber. Men med det seneste franske tiltag, måtte han også aflevere sit kørekort til de franske gendarmer og skal møde op i retten til september, hvor straffen yderligere kan skærpes. Havde det været en fransk statsborger som var blevet stoppet for samme forseelse
– Ville politiet ifølge kaptajn Grech fra det franske gendarmeri havde konfiskeret den dyrebare superbil.

Turist mister kørekort_McLaren 720S_2Det var en bil af denne type som den 57-årige brite kørte alt for stærkt i – En smuk superbil med 720 hestekræfter, en topfart på 340 km/t og som trykker én tilbage i sædet når der accelereres fra 0-100 km/t på søle 2,9 sekunder.

Turist mister kørekort_McLaren 720S_5Franskmændene har de seneste år oplevet et stigende antal dødsfald i trafikken – Det er på den baggrund, at den franske premierminister Édouard Philippe har sat alle sejl til for at få knækket en opadgående kurve og bl.a har nedsat hastigheden på landevejene fra 90 km/t til 80 km/t – det har medført stor modstand fra de ellers så fartglade franskmænd. Men han vil meget hellere redde liv på vejene.

Så en opfordring til alle jer som overvejer at tager turen igennem eller måske holder ferien i Frankrig ligesom jeg selv ynder. Tænk jer om, inden foden bliver alt for tung på speederen. I skulle nødigt miste jeres kørekort til en fransk politibetjent.

God sommer 👍
//Henrik


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 thoughts on “Turist i superbil mister kørekortet for hasarderet kørsel