Elg-biler i Danmark


elg_1Til min store forbavselse læste jeg i weekenden, at vi i Danmark tilbage i 2016 havde valgt at udsætte 12 svenske elge i naturområdet Lille Vildmose som ligger sydøst for Aalborg. Bevares, jeg synes det er fantastisk dyr (ikke et smukt, men stort og imponerende), som jeg tit spejder efter, desværre ind til nu – Uden held, når turen går gennem det svenske landskab. Men at risikere 5000 års fravær, som det er siden, at elgen forsvandt fra Danmark, på bekostning af trafiksikkerheden. Så må jeg tilstå at jeg synes det er en meget tåbelig disposition. (Foto: fdm.dk)

elg_2Det kan godt være, at man vil satse på at holde bestanden af den kæmpe store hjort nede på mellem 30-40 dyr i det pågældende område – Nuvel, man fortæller, at de kommer til at gå bag en indhegning (men er man sikker på, at dette kan holde elgen bag lås og slå for evigt, det tvivler jeg på). Men belært at den svenske statistik, som fortæller at 5 personer dør årligt i Sverige på grund af påkørsel af en elg. Så er det vel, at gamble lidt med trafiksikkerheden, når man vælger at genindsætte den store elg i den danske natur.

Er der nogen, som kan fortælle mig, om man er sikker på, at elgene som kan blive næsten 2 meter høj og veje op til 800 kg, ikke kan bryde ud af deres indhegning?

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *