Vild concept bil fra 1970 på Auktion 4


Foose Concept Car_1

(Foto: dupontregistry.com)Tilbage i 1972 byggede Sam Foose, Chip Foose far, en “1-ud-1” bil bygget op omkring en DeTomaso Pantera. Bilen var inspireret af Alfa Romeo Carabo som var en konceptbil tilbage i 1968. Og det er tydeligt at se lighederne fra Alfaen (Se ligheden HER!).

Foose Concept Car_2Kendetegnet er den kileform, som var meget populær tilbage i 70’erne og med en af de mest bizarre bagender du nogensinde vil se på en bil. Hvad som også interessant ved bilen er, at den italienske Pantera kører rundt med en amerikansk 351 Ford Cleveland motor (5,8 L V8) som er forbundet til en fem-trins manuel gearkasse.

Foose Concept Car_3Chip Foose begyndte at lede efter bilen efter hans far havde solgt den, men desværre uden resultat. Det vil sige, indtil den dukkede op i programmet “Gas Monkey Garage”. Her fik han lavet en byttehandel, som inkluderede hans egen vintage Cadillac for at få sin fars bil tilbage til familien. Den specialbygget bil forblev herefter i familien i mange år.

Foose Concept Car_4Men nu er bilen atter på udkig efter en ny ejer. Ved 2017 Barrett-Jackson Palm Beach auktion, vil Sam Foose’s Pantera være tilsalg. Den er stadig i en god stand, omend med nogle små skavanker. Men bilen kører stadigvæk og den kører fantastisk. For mere information HER!


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 thoughts on “Vild concept bil fra 1970 på Auktion

  • Garry Carne

    I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

  • My Bariatric Vitamin

    I’m impressed, I need to say. Actually hardly ever do I encounter a blog that’s both educative and entertaining, and let me inform you, you have hit the nail on the head. Your thought is excellent; the difficulty is something that not sufficient persons are talking intelligently about. I’m very completely satisfied that I stumbled throughout this in my seek for something regarding this.