Anden generation McLaren F1 på vej


McLaren F1 (Foto: McLaren.com) – Husker du McLaren F1’eren? – Selvfølgelig gør du. Og gudskelov så gør McLaren det også selv. De har nu løftet sløret, hvad de pønser på som deres næste model – nemlig “verdens første Hyper-GT” – og ifølge de første skitser afsløres det, at de genbruger F1’ens berømte tre-sæde-indretning. FEDT

McLaren F1 guess(Billedet herover og de næste 2 er kun gisninger på hvorledes den nye F1 kunne tage sig ud – Foto: Autocar.co.uk)

Den hedder lige nu kun BP23 (Special Projekt 2, med 3 pladser), og bliver bygget af McLaren’s specialister i MSO divisionen. Der skal fremstilles 106 eksemplarer (altså samme antal som der blev produceret af F1’eren), og som vi kender det med biler i denne klasse, er alle allerede blevet forhånds solgt.

McLarens Automotive CEO Mike Flewitt udtaler: “Vi kalder BP23’eren en “Hyper-GT’, fordi det er en bil som designet til længere ture, men stadigvæk med det høje niveau af ydeevne og køreegenskaber som det forventes af en McLaren.

McLaren F1 guess_2“Et hybrid drivaggregatet skal gøre den til en af de mest kraftfulde biler som McLaren endnu har udviklet, ydermere er bilen også videreudviklet så selv de længere ture ikke bliver noget problem for de op til 3 personer som det bliver plads til i bilen.

(Dette indlæg indeholder annoncelinks)

Rejs billigt til sydens sol lige nu – Læs mere HER!

Den bliver beskrevet som den “Mest elegante og luksuriøse gadebil som McLaren nogensinde har leveret til dato”, og dens tre-sæde-indretning – med føreren siddende i midten – vil blive pakket ind i et slankt kulfiber karosseri.

McLaren F1 guess_3Arbejdet med at designe bilerne er begyndt – men som man kan se ud fra disse skitser, er man langt fra færdig – og alle 106 eksemplarer skal nu skræddersyes til deres respektive ejere i forhold til farvevalg og de øvrige tilpasninger. Dog siges det at BP23’erens elektriske power system bliver ganske unikt blandt McLaren’s egne modeller.

Relaterede artikler – Mr. Bean involveret i Englands dyreste bilreparation – Læs mere HER!

Der satses på et lidt mere sexet navn, når bilen skal lanceres i 2019 – men det forlyder at bilen får snigpremiere i løbet 2017-2018. Ligesom de øvrige McLaren modeller vil den have de karakteristiske døre som åbner opad, men for bedre at passe ind i luksuriøsiteten , bliver de nu el-drevet.

Relaterede artikler – Ferrari F40 kåret som den mest ikoniske Superbil nogensinde – Læs mere HER!

Alt andet bliver nu kun ren spekulation. Men når man tager i betragtning at McLaren P1 som også er bygget op med en hybrid motor som kan levere over 900 heste, mon ikke at BP23’eren burde være i samme boldgade, mens en pris på et godt stykke over 1 million euro synes næsten uundgåelig.

Glæder du dig? – Jeg gør i hvert fald 🙂

God søndag der ude // Henrik

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *