Nordiske mesterskaber i bartender i Moltkes Palæ


Diageo World Class Nordic Final 2022
Mathias Klausen Broksø kan nu kalde sig Danmarks bedste bartender 2022

(Inviteret) Min mandag aften endte ikke ved middagsbordet og herefter på sofa’en som det plejer – Fordi min kære hustru og jeg havde nemlig fået en invitation til Diageo World Class Nordic Final 2022 i Moltkes Palæ. Dette ændrede total mandagen til en kæmpe fest, ved at man kunne følge nordens bedste bartendere konkurrere om at blive nummer 1 i Skandinavien og få chancen for at blive sendt videre til den store finale i Sidney senere på år, hvor der skal kæmpes om titlen som verden bedste bartender i ’World Class Global-finalen’.

Diageo World Class Nordic Final 2022

Der var linet op med 12 deltager, 3 fra hver af de nordiske lande Sverige, Norge, Finland og selvfølgelig Danmark og dystede om, allerførst æren som nationens bedste bartender og herefter nordens bedste. Vores invitation inkludere 5 cocktailpoletter til hver. Jeg havde gudskelov trukket trumfkortet, som indebar at hustruen kørte os hjem. I midten af den store festsal i Moltkes palæ var opstillet en stor bar som summede af liv og der gik ikke lang tid før de først af vores poletter skulle veksles til en par drinks.

Første valget fra min bedre halvdel var hendes favorit drink/cocktail ’Espresso Martini’ og jeg gik efter min fortrukne ingrediens Gin og valgte ’Tangueray Ten Chamomile Sour’ og vi blev i hvert fald ikke skuffet. Stemning var skøn i salen og man kunne hele tiden følge deltagerne på storskærm præsentere deres bidrag foran det kompetente dommerpanel. Vores udfordring på denne hyggelige aften, som kun lige havde rundet kl. 18.00 da vi ankom, var at indtagelse af fast føde ikke var eksisterende endnu. Så vi ledte med lys og lygte efter de lovede snack fra invitationen, så vi (måske mere mig) kunne forsøge os med næste drink fra menukortet. Jeg tyvstartede med en Bobby Burns uden at udsigten til at have fået stillet sulten var kommet nærmere og tror at en Pimm’s Cup mest af alt kun skulle bruges som baggrund til de obligatoriske storyer på IG for konens vedrørende.

Inden vi forlod den flotte sal, for at komme hjemad, havde vi fået resultatet af, hvem som løb med titlen som Danmarks bedste bartender med muligheden for skulle repræsentere Danmark ved World Class-finalen i Sidney – Det blev Mathias Klausen Broksø, som til dagligt arbejder i baren i Timm Vladimirs Køkken, som med bl.a. sin ”Black Leaves” gjorde udslaget blandt dommerne. (Se opskriften herunder billedet) En læskende og velsmagende whisky-highball, som er perfekt til sommeraftener sammen med gode venner på terrassen.

Mathias´ vindercocktail Black Leaves

DETTE SKAL DU BRUGE EN BLACK LEAVES

4 cl Johnnie Walker Black Label

4 cl perlebyg/sort te-sirup

Saften fra en halv citron

Danskvand

Figen til pynt

Is

SÅDAN GØR DU

1. Start med at brygge ½ liter af din foretrukne sorte te og sigt den, når den har trukket. Stil den herefter til side.

2. Rist nu 100 gram ukogt perlebyg i ovnen på 180-200 grader, til de er gyldne og dufter – 15 minutter bør være rigeligt.

3. Hæld teen over dine perlebyg, mens byggene stadig er varme. Lad teen trække smag et par timer på køkkenbordet eller natten over i køleskabet.

4. Sigt nu perlebyggen fra teen, og tilsæt 250 gram sukker til din ½ liter te. Pisk sukkeret ud, til du har en ensartet sirup. Du kan eventuelt varme teen lidt op i en gryde, så den opløser sukkeret hurtigere.  

5. Nu skal du til at bygge din cocktail op. Fyld et højt glas op med isterninger, og tilsæt whisky, te-sirup og saften fra citron direkte i glasset.

6. Top op med danskvand, og rør kort rundt med en barske for at blande ingredienserne. Pynt til sidst med en citronskive eller en kvart figen.

VÆRSGO’ AT NYD – MEN HUSK ANSVARLIGT