Se Koenigsegg Regera slå banerekorden på Ring Knutstorp


Koenigsegg Regera

Næsten på sin hjemmebane har Christian von Koenigsegg slæbt sin seneste hyperbil Koenigsegg Regera’en med de næsten 1500 hestekræfter med på det han selv kalder Mini Nürburgring, Ring Knutstorp i Sverige. Ikke fordi banen er særlig lang, men fordi banen er kendt for sine mange kurver samt store højdeforskelle ift til banens længde som er på 2.079 meter og en langside hvor topfart i en Lamborghini Huracán sagtens kan ramme 220 km/t (Se linket, hvor jeg er med på en trackday sammen med P1APEX HER!)

Nåh men tilbage til Regera’en som ikke umiddelbart betegnes som en trackcar, idet den vejer lidt mere og nok går under betegnelsen Grand Tourer som indikere at den er beregnet til en behageligere kørsel.
Den bliver fremstillet i 80 eksemplarer og prisen ligger på omkring 2 millioner dollars uden afgift. De 1.489 hk, for at være helt præcis, frembringes af en 5 liters V8 motor med twin-turbo og 3 el-motorere. Dette enorme kraftværk giver en tophastighed på vanvittige 410 km/t og 0-100 km/t klares på 3 sekunder.
(Faktisk har Regera verdensrekorden for at køre fra 0-400-0 km/t. Det tog Regera’en 36,44 sekunder)
Christian von Koenigsegg har til denne lejlighed taget sin egen testkører med og hvad gør man ikke får at slå rekorder med en bil som denne.

Se resultatet af omgangen i videoen, hvor den selvfølgelig slog konkurrenter som McLaren Senna, Caterham R500 og BAC Mono af tronen med en tid på 1 minut og 3,84 sekunder.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *