Tesla, tweets og doge – Elon Musk har mere fart på end de fleste


Elon Musk er her, der og alle vegne i øjeblikket, uanset om det er hans ambitioner om en by på Mars med en million mennesker, et firma med verdens måske bedste firmanavn – The Boring Company, der borer tunneller og sælger flammekastere, eller det er hans optrædener i Saturday Night Live og The Joe Rogan Show. Sydafrikaneren Musk er kommet rigtig langt siden de tidlige dage med Peter Theil og Co. i PayPal.

Tesla Inc.

Det elektriske bilmærke der revolutionerede bilbranchen og gjorde Musk til mangemilliardær blev faktisk startet af Martin Eberhard and Marc Tarpenning i 2003. Elon Musk kom hurtigt ombord som investorer i 2004, og ved en retssag i 2009 blev det afgjort at alle tre, plus J. B. Straubel og Ian Wright kan kalde sig for grundlæggere af Tesla Motors som firmaet hed dengang. Elon Musk ejer i dag 21% af Tesla Inc. der i dag er børsnoteret.

Tweets

Elon Musk er en notorisk tweeter og han er kendt for at tweete både morgen, aften og endda om natten. År efter har han tweetet mere og mere, og usædvanligt for en CEO af et stort firma er han kendt for en meget afslappet tone, hvilket af og til bringer ham i vanskeligheder, som f.eks. da han kaldte en fodboldtræner for et fodboldhold i Thailand “pedo guy”. Musk undskyldte senere og slettede sine tweets. Det har dog ikke holdt ham udenfor kontroverser, og han er flere gange blevet irettesat af skattevæsenet for at manipulere aktiemarkedet med sine udtalelser på Twitter. Både han og Tesla er blevet idømt en bøde på 20 millioner dollars hver for at have brudt reglerne. Der er dog mange af hans fans der mener at han bare leger med os.

Bitcoin

Bøden og kontroverserne har dog ikke stoppet Musk, men det lader til at han i 2021 i stedet har flyttet sin interesse over på kryptovalutaer. I Februar annoncerede Tesla at de havde købt Bitcoin til en værdi af 1,5 milliarder dollars, samt af firmaet fremover ville acceptere bitcoin som betalingsmiddel for deres elektriske biler, men han trak hurtigt i land da det viste sig at den energi bitcoin-mining opbruger ikke passede så godt sammen med Teslas image som et miljøvenligt firma. Musk har siden afsløret at han selv ejer Bitcoin, og han har om nogen vist sig at være fremsynet, så måske ved han mere om kryptovalutaer end han vil indrømme?

The Dogefather

I slutningen af April satte Musk endnu engang Twitter-sfæren i brand da han tweetede to ord: The Dogefather, med reference til den indtil da ret obskure kryptovaluta DogeCoin. Værdien på DogeCoin skød straks i vejret, og Musk lader til at have adopteret kryptovalutaen der er inspireret af en meme, og der kan være noget om snakken, for der er faktisk et behov for et godt alternativ til Bitcoin og Etherum. Måske er det tid til tjekke hvor man kan købe dogecoin, inden Musk når at tweete om dem igen?

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *