Zenvo har opgraderet deres fabrik


Koenigsegg er som bekendt ikke det eneste skandinaviske hypercar-brand. I lidt over ti år har Zenvo med base i Præstø, Danmark ligeledes eksisteret.

Zenvo Automotive meddelte i sidste uge at man havde afsluttet en større renovering og kapacitetsopgraderinger. Så nu kan Zenvo prale af, at have sit eget maleanlæg samt dyno-tester. Sidstnævnte vil være yderst afgørende, idet Zenvo er i gang med at udvikle nye hybrid-motorer til sin næste generations hypercars.

En anden stor og samt ligeså vigtig opgradering, er deres personaliseringsafdeling som er svarende til, hvad du også finder hos de store superbil-forhandlere Ferrari eller Lamborghini. Her kan kunderne i ro og mag sammen med Zenvo-personalet udvælge egne farvekombinationer samt andre unikke detaljer til deres drømme bil.

Alle Zenvo’s biler bliver stort set bygget fra bunden af i hånden. Det forlyder at Zenvo begrænser produktionen af sine biler til kun fem om året. Men dette antal kan meget vel stige i løbet af de kommende år, idet opgraderingen af fabrikken giver mulighed for yderligere produktion, og at Zenvo har udtalt, at de planlægger at udvide sit team.

Zenvo’s seneste model, er deres TSR-S, som man så første gang ved 2018 Geneva International Motor Show. Denne model er en gadeversion af TSR-track-bilen, som Zenvo viste frem 2 år tidligere i Genève. TSR-S genererer 1.177 hk fra en center-monteret 5,8-liters V8 motor. Det er også den model som er blev kendt for den vilde bagvinge, som bevæger sig afhængigt af hvordan bilen drejer, for at øge den meget vigtige downforce.

Zenvo har planer om en poweropgradering til TSR-S’en, men det er ikke helt klart, om denne relatere til den føromtalte nye hybrid-drivlinje. Men jeg venter spændt på at høre mere.