Lad næsen styre dit valg af cocktails


(Inviteret af Tanqueray Gin)

Næsen er et af vores fornemmeste værktøjer til at memorere historierne fra vores liv. En nyslået græsplæne, fortæller os at sommeren atter er over os. Duften af en helt speciel parfume, får tankerne over på din mor. Det verdenskendte ginmærke Tanqueray lancerer som noget helt nyt, en sensorisk baroplevelse, hvor de sætter fokus på de aromaer som en flaske Tanqueray Gin indeholder. De har valgt at kalde oplevelsen for Tanqueray Top Notes. Konceptet kan opleves på Nimb i Tivoli i hele januar 2021.

Konceptet og idéen bag Tanqueray Top Notes er blevet til, for at skabe en helt ny måde på, hvordan vi vælger at bestille vores Tanqueray Gin-drinks på, i et samarbejde mellem det nordiske duftbrand Muro Scent og den eksklusive cocktailbar Nimb i Tivoli.

Foto: Aftens værter – tv Antonio, i midten René Hedeland og th Wolf Fisher

Jeg var på efterårets sidste dag inviteret til en eksklusiv seance på Nimb, hvor jeg og 3 familiemedlemmer fik en forsmag på, hvad Tanqueray Top Notes går ud på. Sammen med os ved sofabordet sad den meget stillige bartender Antonio fra Nimbs cocktailbar, svenske Wolf Fisher fra Muro Scents og Diageo-repræsentant René Hedeland som introducerede os for Tanqueray Top Notes baggrunden.

Hele januar måned 2021 har Nimbs dygtige bartendere og dufteksperter fra Muro Scents forvandlet tre eksklusive Tanqueray-cocktails til skræddersyede dufte. Og gæsterne vil have mulighed for at bestille deres cocktails på baggrund af, hvad deres næse finder mest interessant.

Helt lavpraktisk fungerer det på den måde, at man i stedet for et klassisk cocktailkort, får duftprøver ned til sit bord. Duftprøverne er placeret under glasklokker og bliver præcenteret på en træbakke. Når gæsterne er klar, løfter bartenderen klokkerne, så gæsterne har mulighed for at træffe et valg, der 100% er styret af deres næse. Ambitionen har været at fange de essentielle noter og aromaer, som hver cocktail indeholder, hvad enten det er citrus, vanilje, timian eller andre urter, krydderier, blomster eller frugt.

Ved sofabordet blevet det afsløret, at vi alle havde forskellige favoritdufte – Jeg selv fandt at den hemmelige duft nummer 2 var min fortrukne og fik serveret drink nr. 2 fra Antonio – Min bedre halvdel havde duft nr. 3 som hendes favorit og fik ligeledes drink nr. 3 vel-serveret. Det mest spændende var så, om duft og drink passede sammen. Og der var en rungende enighed om at det man havde duftet til fra Muro Scents faldt i god jord fra Nimb’s bartender. Jeg vil gå så vidt, med at sige at det var ‘spot on’ for både hustru og jeg havde intet noget tilovers for den andens drink (måske var det tilføjelsen af selleri i duft nr. 3 samt drink nr. 3 – Gæt hvad jeg ikke kan li’) ej heller i drink nr. 1 smagte ligeså godt som favoritten – Se alle 3 drinks opskrifter tilsendt fra Antonio nederst i indlægget 👇

”Dufte fortæller historier og frembringer spontane følelser, som tit bliver lidt mudrede, fordi vi er vant til at tillægge det, som vi ser stor værdi. Jeg synes det her koncept er vildt interessant, fordi det i høj grad inviterer os til at stole på vores intuition og følelser. Når man kombinerer det med de fantastiske rammer, de kan tilbyde på Nimb, er jeg ikke et øjeblik i tvivl, om af gæsterne kommer til at gå derfra med en helt unik oplevelse. Og så er det første gang man kan prøve noget lignende her i Danmark, så det er jo i sig selv ret spændende,” siger Christina Dupont er C&E Manager Diageo Nordics.

Tendensen med aperitifs har fået godt fat i Norden de seneste år, og her har gin utvivlsomt været den skinnende stjerne i spirituskategorien. Men i takt med at interessen stiger, bliver den almindelige forbrugere også mere og mere vidende, krævende og kræsen, når det kommer til smag. Tanqueray har med sin premium-gin og sin ikoniske flaske, der er formet som en cocktailshaker, sat standarden for gin i næsten et århundrede. Og i en tid, hvor kvalitet og håndværk er nøglen til den kræsne forbruger, er den et sikkert valg, hvis man er til gin.

  • Har du lyst til selv at opleve Tangueray Top Notes hos Nimb, så er det fra januar måned fra kl. 17.00 og måneden ud det foregår. Tanqueray Top Notes-Menuen består af 3 forskellige cocktails. Hver enkelt cocktail koster kr. 145,- Du kan også vælge alle 3 cocktails, så er prisen kr. 400,- pr. person – Husk at bestille tid inden HER!

Recipe I:

50ml Tanqueray Sevilla 

5ml noilly prat 

10ml crystal water cordial

10ml lime

Å

Recipe II:

4cl Tanqueray Rangpur

1,5cl Ancho Reyes

2cl lime juice

3cl pear juice

1,5cl Szechuan and Lemongrass syrup

1 drop sesami oil

Recipe III:

4cl Tanqueray lovage

1cl giffard banana liqueur

2cl lime and yuzu

1,5cl Aromatic cordial (Long pepper, black pepper, tonka bean)

2 slices muddled fresh celery

2 pinch Celery salt

VÆRSGO’ AT NYD – MEN HUSK ANSVARLIGT

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *