Hvordan hænger CBD olie og færdsel på vejene sammen?


Dette er sponsoreret indhold

Brugen af, og interessen for, CBD olie er steget de seneste par år i Danmark, og olien bruges blandt andet til at lindre symptomer på eksempelvis smerte og stress. Med det øgede forbrug følger også en øget mængde spørgsmål, blandt andet omkring hvordan CBD olie og forskellige former for kørsel kombineres. Her får du svar på, hvilke regler der gælder i forbindelse med CBD olie og færdsel på vejene. 

Forskellen på CBD olie og euforiserende stoffer 

Listen over euforiserende stoffer indeholder blandt andet kokain, amfetamin, ecstasy og hash. Hash stammer fra planten Cannabis Sativa, og indeholder det aktive stof THC. Det er altså det psykoaktive stof i THC der giver hash en euforiserende effekt. CBD olie stammer fra selvsamme plante, og det er også derfor, der kan opstå forvirring omkring, hvorvidt CBD olie har indeholder samme euforiserende stoffer som hash. På trods af at både THC og CBD udvindes fra Cannabisplanten, er der en vigtig forskel på de to. CBD kan give de samme smertelindrende og afstressende effekter som også findes i hash, bare uden at indeholde de psykoaktive stoffer som findes i THC. Besøg cbd-shop.dk for mere information omkring CBD olier

Kan CBD olie og bilkørsel kombineres?  

Da CBD olie ofte også omtales som Cannabisolie, opstår den før omtalte forvirring omkring hvorvidt CBD olie tæller som værende et euforiserende stof. På trods af, at CBD olie også indeholder THC, vil det som oftest ikke tælle som værende et euforiserende middel. Hvis indholdet af THC i din CBD olie er 0,2 % eller under, er der intet problem i forhold til færdsel på vejene. Denne mængde er så lille, at den ikke giver nogen påvirkning af hjernen. Sørg derfor altid for at købe din CBD olie et sted, hvor du kan være sikker på, at de har styr på doseringen af THC, så denne ikke overstiger de 0,2 %. Ifølge færdselsloven må du altså gerne tage CBD olie og køre bil, motorcykel eller andre fartøjer, så længe mængden af THC er 0,2 % eller under. 

Hvad står der i færdselsloven? 

Der er opsat mildere straffe for, hvis du bliver taget med THC i blodet, end ved andre euforiserende stoffer. For andre ulovlige euforiserende stoffer gælder det, at kørekortet fratages ubetinget i 3 år, så snart der er spor af stofferne i blodet. Ved THC er der ingen straf hvis du har 0,001 milligram eller mindre i blodet. Husk, som sagt, derfor at køb dit CBD olie et sted, hvor du kan være sikker på doseringen.