Maserati gør comeback i superbilbranchen med MC20


Foto: Formulaauto.dk

Efter en længere pause med fokus på luksusbiler som GranTurismo, Ghibli og Levante annoncerede den italienske sportsvogn producent Maserati med trefork emblemet, tidligere på måneden en helt ny epoke med en superbil MC20 (MC står for ‘Maserati Corse’ og 20 for modelåret) inspireret af MC12’eren fra start 00’erne.

Motoren og selve hjertet i superbilen er en udvikling fra Maserati’s eget Innovation Lab “Nettuno”, hvor det meste af teknikken er adopteret fra motorsporten. Nettuno-motoren er altså “kun” en 3 liters V6’er som med lidt hjælp fra en twin-turbo giver MC20’eren vanvittige 630 hestekræfter og et drejningsmoment på 730 Nm, men giver så meget power, at den har en topfart på 325 km/t og en acceleration fra 0-100 km/t på søle 2,9 sekunder.

Undervognen er bygget at Dallara, som er  kendt fra deres arbejde med bl.a KTM X-Bow’en og utallige andre chassis-konstruktioner til motorsporten, lige fra Formel 1, Le Mans, IndyCar og listen er meget lang.

Af kendetegn som gør MC20’eren unik, kan blandt andet nævnes saksedørene og den store luftindtag foran på bilen sam samtidig fordeler luften i samt omkring bilen og farvekombinationer får alle nostalgi-tanker tilbage til 2004 og den vilde MC12’er 👇

En Maserati MC12 spottet i Monaco af @amazingcars.dk

Er dette en bil lige efter dit hjerte, så er prisen opgivet til at begynde ved kr. 1.350.000,- uden afgift, hvilket omregnet giver lige over 2,7 millioner kroner til den danske statskasse, hvis den indregistreres på danske nummerplader. Altså et rundt beløb på 4 milllioner kroner. Du kan også vælge at lease en Maserati MC20 hos Formula Automobile, så kan regnestykket se således ud 👇

Fra januar 2021 bliver det muligt at besigtige den smukke superbil i Lyngby hos Formula Automobile.