McLaren afslører ny Roadster uden forrude


Ny McLaren RoadsterMcLaren annoncerede i sidste uge ved Pebble Beach, at de vil bygge en roadster i et begrænset antal til på linje med McLaren Ultimate Serie i stil med Senna’en og Speedtail’en. Den får en twin-turbo V8 motor som bliver begrænset til kun 399 stk. Den engelske bilproducent har bragt et enkelt teaser-billede af bilen og fortæller, at den skal tiltrækker dem som ønsker køreglæde og ikke så meget dem som vil på track.

Administrerende direktør Mike Flewitt afslørede designet for de potentielle McLaren-kunder. Bilen, der endnu ikke er navngivet, vil blive pris-sat på samme måde som selskabets track-car Senna og grand-touring bilen Speedtail, så forvent en startpris på omkring $ 1 million. (omregnet til små 6,7 millioner kroner uden afgift)

Ny McLaren Roadster I modsætning til Senna, som var designet til at køre de hurtigste omgangstider, er denne nye roadster klar til nydelse snarere end direkte præstation.  I en erklæring lover McLaren at tilbyde “the purest distillation of road-focused driving pleasure and an unrivaled sense of driver connection with the surrounding environment.” Hvilket oversat, henviser til at føreren kommer i ét med omgivelserne den færdes i.

Ny McLaren RoadsterHelt nøjagtig, hvilke specifikationer som bilen vil komme til at besidde, er endnu ikke frigivet, men McLaren bekræftede, at bilen vil anvende en kulstoffiber-konstruktion, samt samme version af den V8 twin-turbo motor som vi kender fra Senna’en, og den får lavtsiddende sakse-døre. Der er ingen tegn på at man vil anvende hybridteknologi ved denne model.

Og bedømt efter de teaserbilleder, McLaren blev frigivet i sidste uge, har den nye roadster ingen forrude. Det skulle gøre tingene meget mere interessante, men også som at gå Ferrari lidt i bedende med deres seneste modeller Monza SP1 og SP2

McLaren fortæller, at de vil forsøge at fange tilbagemeldinger fra eksisterende kunder til den nye model ved Pebble Beach.  Hvorefter man kan forvente, at ordrebøger formelt åbnes kort tid efter.

Det bliver spændende,  at få flere detaljer frigivet så vi kan danne os et bedre overblik af den navnløse model.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *