Ny fantastisk smuk superbil på vej fra De Tomaso – P72


De Tomaso P72Der er gået 60 år siden argentinsk-fødte Alejandro de Tomaso grundlagde bilvirksomheden ’De Tomaso ’ og man har ikke set mange nyheder fra den italienske fabrik siden deres nok mest berømte model Pantera’en som er fra 70’erne. Men ved Goodwood Festival og Speed i år, kunne de så endelig løfte sløret for den smukke og moderne De Tomaso P72 – Med hjælp fra det Hong Kong-baserede firma Team Venture, som overtog den tyske superbil-virksomhed Gumpert med bl.a. Apollo på CV’et så burde ’De Tomaso’ endelig være i de bedste hænder med deres nyhed P72

Den nye P72 er ikke en direkte efterfølger til Pantera’en, tværtimod er det en hyldest til prototype-raceren P70 fra 1960’erne som blev til i samarbejde mellem Alejandro de Tomaso og selveste Carroll Shelby. Desværre nåede den kun at køre en omgang under Mugello Grand Prix i 1966, så projektet blev herefter skrinlagt.

Den ansvarlige for at den nye P72’s meget elegante former er Jowyn Wong fra Wyn Design. Hans mål var at kombinere en moderne, aerodynamisk samt optimeret karosseriet med et retro-look så tæt på P70’eren. Ting som de fly-lignende ruder til emblemet på fronten hylder for eksempel P70-modellen. Cockpittet i P72’eren er ligeså smuk, med poleret kobber og diamantmønstret sæder og interiør og ikke mindst den klassiske gearstang og analogdisplayet med det tidsløse design som hensætter en til 60’erne og 70’erne.

Alt dette er omgivet af den skrædderdesignet monocoque af carbon til at imødekomme Le Mans prototype sikkerhedskrav. Hvilke tekniske detaljer, der gemmer sig under motorhjelmen vil først blive afsløret på et senere tidspunkt – Nu skal den først igennem processen med hele det markedsføringsmæssige. Men man har gjort klart at bilen forbliver uændret.

Desværre ender P72 som en yderst sjælden gæst på gaderne, idet der kun vil bliver fremstillet 72 eksemplarer. Det er stadigvæk muligt at få en forkøbsret til en af eksemplarerne – Men det kræver en lidt større pengepung, for den forventet udsalgspris begynder ved 750.000 Euro (altså omkring 5,6 millioner danske kroner)

’De Tomaso’ som vi kender, har desværre haft en omtumlet tilværelse siden virksomheden gik konkurs tilbage i 2004, altså omkring et år efter at grundlæggeren Alejandro de Tomaso gik bort. Flere nye re-konstellationer har slået fejl, men nu ser det altså ud til at der er håb for fremtiden med det første kapitel: P72 –Jeg venter spændt på mere information fra ’De Tomaso’.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *