Porsche indstiller produktionen af biler med dieselmotorer.


For omkring et år siden, ytrede Porsche’s topchef Oliver Blume, at Porsche Cayennen også ville blive fremstillet i dieseludgaver fremadrettet. Men talemåden, at man har et standpunkt til man tager et nyt, passer vist meget godt her – For i fremtiden, har Porsche besluttet at de ikke længere vil sælge dieselbiler. (Fotoene er fra mine testkørsler i Porsche Danmarks modeller)

At det er kommet så vidt, er følgerne efter den såkaldte ”diesel-krise” og et stort ønske om at man vil fremstå mere miljøvenlig, udtaler Porsche’s topchef til den tyske avis Bild am Sonntag.


En Porsche Panamera 4S som på det tidspunkt, hvor jeg testkørte den – var verdens hurtigste dieselbil – Læs artiklen HER!


Fra 2019 vil Porsche i stedet tilbyde deres kunder biler med benzinmotorer, hybridbiler og en fuldt elektrisk model. (Se hvilken længere nede i indlægget)

Cayenne og Macan er to af de mest solgte modeller når vi snakker biler med en dieselmotor. Disse 2 SUV-modeller tegnede sig for 12 pct. af Porsche’s samlede globale salg i 2017.

Men da dieselskandalen rullede tilbage i 2017 med afsløringen af snydesoftware, som kunne snyde myndighederne, der målte udledningsgasserne i udstødning. Måtte Porsche se sig nødsaget til at tilbagekalde omkring 60.000 biler for at få skiftet softwaren ud. Porsche’s ledelse har efterfølgende konstateret af denne såkaldte ”diesel-skandale” koster for meget på brandets image.

Porsche Taycan electric carPorsche Taycan er den omtalte første elektriske bil som Porsche i slutningen af 2019 sender på markedet. (Foto: Porsche.com)

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *