Elbiler som oplades under kørsel


Elbiler trådløs opladning i vejeneTænk nu – Hvis du aldrig mere skal bekymre dig om at oplade din elbil op igen. Det er i hvert fald meningen med ladning gennem asfalten, så elbiler kan oplades under kørslen. (Foto: Highways England)

Tilbage i 2015 havde den britiske regering afsat over 5 milliarder kroner til blandt andet trådløs opladning under kørsel i vejene – Det løb lidt ud i sandet på daværende tidspunkt – Men nu har briterne atter pustet liv i planerne igen, hvor elbiler via induktion kan få strøm fra skjulte ledninger under vejbanen. Det sker som del af projektet til at fremme elbilerne som også inkludere ladestandere i landets lygtepæle.

Elbiler trådløs opladning(Foto: Electric.com) – Det franske bilmærke Renault tester for tiden opladning under kørslen i et mindre forsøg i hjemlandet og hos vores naboer i Sverige indviede man i foråret en 2 kilometer strækning som er verdens første ”elektriske vej” lidt nord for Stockholm. Der kan hybridlastbiler via luftledninger – altså lidt ligesom det vi kender fra sporvognsprincippet – få tilført strøm under kørslen. Man kan forvente lignende eksperimenter i løbet af 2019 på de tyske motorveje kaldet ”eHighway”, bl.a. omkring Frankfurt Lufthavn.

En parameter som man nok skal have med i overvejelserne ved disse opladnings-veje er, at udviklingen tilsvarende på batterierne i elbilerne er blevet markant bedre – Hvilket gør, at elbilerne kørere væsentlig længere end tidligere og måske overflødiggøre opladnings-vejene helt. Men der er vel intet til hinder for at videreudvikle alle muligheder for fremtidens bæredygtig kørsel.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *