AmazingCar tester: Lamborghini Huracán LP610-4 Coupé


Lamborghini Huracán Coupé En af goderne ved at være instruktør for P1 APEX er, at man for lov til at køre bilerne fra garagen i København til bestemmelsesstedet. Her er de primære destinationer Farum, Helsingborg og Malmø. Hvilket vil sige, at jeg får nøglerne til nogen af de vildeste biler i Danmark, altså hvis du spørger mig. Og det kunne som skrevet i overskriften være en Lamborghini Huracán LP610-4, hvor dem som er udstyret med et gavekort til 15, 30 minutter eller i nogen tilfælde helt op til en time kan komme bag rattet med mig som instruktør – Vil du med ud og køre en tur med mig, så kan du købe dit gavekort HER!

Lamborghini Huracán Coupé En utrolig lækker italiensk sportsvogn, som var erstatningen for deres Gallardo og som man for første gang så på gaden i 2014, samme år som den også blev kåret til “The Supercar of the year 2014”, hvilket er en titel, som jeg synes er svær at pille fra den, selv om der er gået 4 år.

Lamborghini Huracán Coupé Det er efter min mening, én af de smukkeste superbiler som er kommet på markedet inden for de sidste 5 år. At den så også er utrolig skøn at sidde bag rettet i, skader jo heller ikke. 

For dem som kender Lamborghini’s nummersystem, så afsløres det at LP (Longitudinal Posteriore) som oversat til dansk betyder, at der er tale en langsgående monteret midtermotor med 610 hestekræfter og 4-tallet ligeledes fortæller at den trækker på alle 4 hjul. Den 5,2 liters store V10 motor er den samme som Audi, men også forgængeren Gallardo’en anvender, Huracán’en er dog tunet til de 610 heste og 560 Nm. 

Lamborghini Huracán Coupé Ring Knutstorp (Fik jeg fortalt, at bilerne også køre på bane, hvor ovenstående billede stammer fra ellers var det jo ikke lovligt 😜) – Tophastigheden for Huracán’en er opgivet til +325 km/t og lad mig slå fast med syvtommersøm, at det aldrig bliver en hastighed, jeg kommer i nærheden af når jeg selv sidder bag rattet. Men en Huracán er stadigvæk den bil, som jeg har kørt aller hurtigst i, nemlig 274 km/t. (Beviset, kan i se HER!)

Lamborghini Huracán CoupéPå vej mod tophastigheden med speederen i bund, klare den 0-100 km/t på søle 3,2 sekunder og de 200 km/t er rundet på under 10 sekunder, nemlig 9,9 sekunder. 

Lamborghini Huracán CoupéAt det påstås at en Huracán LP610-4 har træk på alle fire hjul, er noget som man kan diskutere – For det er noget som bliver drøftet, hvergang en ny kunde sætter sig bag rattet og skal have sin ilddåb i denne Lamborghini. For den har et intelligent firhjulstræk, hvor Huracán’en standard kører med 85% træk på baghjulene og 15% på forhjulene, men træder du speederpedalen i bund, hvilket er helt tilladt indenfor lovens rammer, så ryger alle 100% på baghjulene. Det er først når Lamborghini Huracán’en  kommer i udskridning eller andre svære betingelser, at den køre 50/50. 

Lamborghini Huracán Coupé Som ved alle de andre Lamborghini modeller, er de opkaldt efter en tyr og Huracán er ingen undtagelse. Udover at det også oversat til dansk betyder orkan. Så er den opkaldt efter en meget modig tyr som kæmpede i tyrefægtermanegen tilbage i 1879.

Lamborghini Huracán Coupé Der kører ikke så mange af modellen endnu på den danske asfalt, men det hænder da af og til at man er heldig at rende ind i én. Årsagen til de manglende Huracán’s ligger måske i prisen, som begynder ved de 4 millioner kroner med den danske afgift. 

Lamborghini Huracán Coupé strada sport corsaDet er en bil, som udover at jeg synes den er smuk også tiltrækker megen opmærksomhed fra medtrafikanterne, når man kører rundt på de københavnske veje med en vild snerrende motorlyd fra de 610 heste i STRADA indstillingen og som får meget mere næring, når man vælger den sjovere indstilling SPORT eller CORSA, men som kræver meget mere erfaring af ratholderen. Og som aldrig skuffer dem som sidder bag rattet, når de først bliver modig nok til at træde speederen lidt længere ned end de normalt havde forestillet sig at have turde. 

Lamborghini Huracán Coupé Jeg ved godt, at jeg ofte fortæller jer, at en Audi R8 er min favorit blandt superbiler – Men jeg bliver nødt til fremhæve en Lamborghini Huracán som en kandidat dér meget vel kunne fravriste R8’eren den plads.

Huracán’en produceres også i andre varianter, lige fra den baghjulstrukne model, Spyderen til Performante Spyderen – Alle modellerne og deres specifikationer kan i læse om hos Copenhagen Lamborghini

Se flere billeder af den lækre Huracán herunder Lamborghini Huracán CoupéLamborghini Huracán Coupé_11Lamborghini Huracán CoupéLamborghini Huracán Coupé_13Lamborghini Huracán CoupéLamborghini Huracán CoupéLamborghini Huracán CoupéLamborghini Huracán Coupé on track

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *