Skal Formel 1 til København? 1


Formel 1 til København_1Sådan lyder overskriften på den invitation som jeg var kommet i besiddelse af med hjælp fra Kevin Magnussen Fanclub #SUPPORTKMAG – I Berlingske Media’s lokaler havde omkring 70 personer benyttet sig af en billet til BT’s informationsmøde om Københavns mulighed for at opnå status som Formel 1 hovedstad.

Formel 1 til København_5Med hjemmevante sportsredaktør Morten Crone Sejersbøl som ordstyrer, kunne mødet skydes i gang med en velkomst fra nyudnævnte chefredaktør Michael Dyrby.

Hvorefter røg mikrofonen videre til Formel 1-forkæmper nummer 1 Helge Sander, tidligere minister og folketingsmedlem som er meget positiv og fortrøstningsfuld mht til Københavns chancer for at Formel 1-karavanen kommer til Danmark i august 2020.
Inden dette kommer til at ske, skal mange københavnske “Nej-sigere” overtales til at se denne mulighed som et kæmpe turistfremmende og ikke kun som en uges lang chikane og blokering af de større færdselsårer.

Folkene bag Formel 1 er vilde med ideen om at Danmark bliver en af de kommende lande som kan få plads i Formel 1-kalenderen. Dog er det vigtigt at understrege, at den eneste danske by, de ønsker lægge asfalt til, er København. Ligesom Hanoi og Miami som er er de næste bybaner i støbeskeen, kan trække langt flere tilskuere til når det køres løb i storbyerne.

Med brug af eksisterende bygninger og udlån af blandt andet Børsen og arealet omkring Folketinget, som alligevel står mennesketomt i ferieperioden – Mener Helge Sander, at den københavnske byfest kan holde et budget nede på mellem 300-500 millioner kroner. Et beløb som i forhold til anlæggelsen af banen i Austin, Texas kun er en brøkdel – Her lød prisen nemlig på 2,3 milliarder kroner.

Men inden vi danske F1-entusiaster overhovedet kan glæde os til at se de fem rækker røde  lamper slukke, måske på Langebro for at sætte løbet i gang. Så er der 4 punkter eller spor som Helge Sander kalder dem, der skal opnås.

1. Licens fra London
2. En endelig godkendelse fra Københavns kommune
3. En opbakning og samarbejde med staten i form af tilskud
4. Flere private investorer

Formel 1 til København_2Herefter gik ordet til erhvervsmanden og Formel 1-forkæmper nummer 2, Lars Sejer Christensen, som da jeg hørte om hans indblanden i dette fantastiske initiativ – aldrig kunne forestille mig at det ikke bliver kørt Formel 1 i København. Lars Sejer vil virkelig dette her gadeløb og havde gjort klar til sætte enhver modstander i salen på plads. Men der var ikke en eneste Formel 1-hader blandt publikummet.
Selvfølgelig vil et arrangement af denne størrelse volde trafikale problemer. Men byen vil være åben mindst 12 timer pr. dag og da det er planlagt til afvikling i august måned vil det medføre mindst mulig gene for borgerne i det berørte område. Til de borgere som vil blive mest berørt ved Stadsgraven på Christianshavn og som kunne blive de største “Nej-sigere”, havde Lars Sejer dette råd “Udlej din bolig på Airbnb og tjen en formue i den uge løbet køres”
Og til miljøforkæmpere og andre skeptikere, når snakken falder på forureningen tilføjede Lars Sejer at “20 biler som drøner rundt i et par timer, vist ikke gør mere skade end de biler som normalt vil køre på den pågældende strækningen” samt at den københavnske infrastruktur forbedres i takt med at vejene i og omkring den 4,6 kilometer lange bane højst tænkeligt får en gang ny asfalt.

Formel 1 til København_4Man håber at kunne tiltrække 100.000 tilskuere – Dog er der lavet udregninger på, at det københavnske Formel 1 løb i 2020 vil kunne byde 107.346 siddende tilskuere velkommen – En sjovt antal, som høstede høj latter blandt tilhørerne. Men det var faktisk et tal som var udregnet nøje på baggrund af banens udformning. Og samtidig et stort antal stole som skal anvendes på en og samme gang – Derfor er de allerede bestilt i Tyskland, da ingen danske firmaer kan klare sådan en bestilling.

Sidst men ikke mindst, håber man også på at kunne slå hele Formel 1 arrangementet sammen med andre events for virkelig at trække det over i en mere miljøvenlig retning ved at afholde cykel- eller motionsløb.

Formel 1 til København_3Behøver jeg at fortælle, at jeg er vildt spændt på at følge med på sidelinjen og håber på at få Formel 1 til København og kan se en kæmpe gevinst for den danske turisme – Med overfyldte hoteller og stor mediedækning af vores land i en hel uge.

Men hvad synes du – Skal vi have Formel 1 til København?

Skriv din kommentar og kom med din tilkendegivelse herunder

// Henrik


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

One thought on “Skal Formel 1 til København?

  • Vietnam tours

    Thanks for your information.
    If somebody is planning to come to Vietnam and need suggestions, questions.
    Don’t hesitate to choose North Vietnam tour packages to get involved yourself in such an ultimate discovery of lifestyle and culture.

    We will show you how to enjoy your holiday in the new “diamond of Asia”.