McLaren er snart klar med deres mest ekstreme hyperbil – P15 2


McLaren P15Efterfølgeren til den en af de flotteste superbiler som er set i nyere tid, det er selvfølgelig McLaren P1’en jeg mener, er spottet på sin testkørsel på Nürburgring. Den nye ekstreme superbil, som indtil nu har fået navnet P15 er nu bekræftet af McLaren som deres næste hyperbil. (Foto: lånt af Autocar)

McLaren P15_2Den skulle blive omkring 250 kilo lettere end dens forgænger McLaren P1, og den kan ses første gang i offentligheden, ved Geneva Motor Show 2018 i marts måned. Det bliver samtidigt McLarens absolut mest ekstreme trackbil som også er lovlig som gadebil, nogensinde.

McLaren P15_4Motoren forventes at blive af samme type som anvendes i deres 720S-model, og derved går de væk fra hybridmotoren som var i P1’en. Altså vil kræfterne som nu skal få bilen til at nå endnu højere performance, være fra en M840T turboladet 4 liters V8 motor, som med lidt justeringer i turboladeropsætning får omkring 790 hestekræfter. Tophastigheden er endnu ukendt så den kan vi kun spå om 🙂

Indlægget fortsætter under reklamen


careofcarl“Smart i en fart” – Så er det altså hos CAREofCARL du får det sejeste herretøj – Tjek deres kollektion, så du kan gå efteråret i møde – HER!


McLaren P15_3På billederne som Autocar har taget på Nürburgring, kan man se, hvordan man leger lidt med de forskellige aerodynamiske former og som i kan se, har man også valgt at gå væk fra hækvingen som kunne lægges helt ned for at følge bilens former og i stedet valgt en permanent vinge som også ses på deres GTR-model.

McLaren P15_5De 2 sæder som er normalt for disse hyperbiler, ændres selvfølgelig ikke. Der vil stadigvæk være plads til én passager, som også kan få lov til at nyde den sparsomme indretningsplads i den racerinspireret kabine omgivet af carbon, carbon og atter carbon for at holde vægten af bilen på under 1300 kg som er væsentligt lettere end de 1547 kg som P1’en vejer.

McLaren P15_6Det forventes at McLaren kun vil producere 500 eksemplarer af den nye P15 om det bliver det endelig navn afsløres senere i år. Potentielle kunder vil blive inviteret til en privat fremvisning inden årets udgang. Prisen for den nye P15 forventes at blive på omkring 7 millioner kroner inden afgifter mm. De første leverancer kommer til at foregå i løbet af sommeren 2018.

Jeg glæder mig helt vildt til at se den endelig afsløring – Hvad med jer? 🙂


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 thoughts on “McLaren er snart klar med deres mest ekstreme hyperbil – P15