Ferrari-ejer vinder søgsmål mod kommune


Ferrari 458 søgsmål_1Ejeren af en Ferrari 458 fik beskadiget dele af sin bil, da han røg ned i et hul i vejen. Efterfølgende sagsøgte han byen, hvor hændelsen fandt sted. Retten har nu givet ham medhold. Han fik udbetalt over 85 000 kr i erstatning, men besluttede efterfølgende at lade pengene gå til velgørenhed. (Foto: swns.com)

Ferrari 458 søgsmål_4Vi skuer lige tiden tilbage til maj sidste år, da ejeren af en Ferrari 458 Italia, Scott Nicholas kørte i hans italienske superbil ved den engelsk by Peterborough. Pludselig ud af det blå sprang sideairbaggen i passagersiden i luften og bilen fortsatte over i den modsatte vejbane, uden gudskelov at påkøre andre trafikanter.

Ferrari 458 søgsmål_3Scott Nicholas undrede sig over, hvad pokker der egentlig skete, og blev kort efter overrasket over, hvad der var grunden til denne hændelsen. Årsagen var nemlig dette store hul i vejen.

Ferrari 458 søgsmål_2Hullet forårsagede store skader på bilen. Airbageksplosionen beskadigede dele af interiøret som kostede 50.000 kr at reparere. Det ene hjul blev kasseret pris 26.000 kr for et nyt. Herudover måtte hjulophænget udskiftes, det er heller ikke helt billigt.

Scott Nicholas sagsøgte byen Peterborough for ikke at have udbedret så stort et hul i vejen. Byrådet gjorde alt i retten, for at undgå at skulle betale erstatningen. De forsøgte endda med, at forbyde sportsvogne skulle have lov til at køre på de offentlige veje.

Ferrari 458 søgsmål_5Men retten gav Scott Nicholas medhold i hans søgsmål. Han plejer faktisk kun at køre ganske korte ture i sin Ferrari. Men ikke desto mere, kan han nu se frem til at modtage omkring 85 000 kr fra Peterborough kommune.
Scott Nicholas stiller sig tilfreds med resultatet.

– Det var aldrig pengene det handlede om, men en principsag, siger han, og forklarer, at de penge han modtager i erstatning, vil han donere til velgørenhed.

Men hvor er det skønt at se, at det faktisk godt kan betale sig at tage kampen op mod kommunerne og stille dem til ansvar for manglende vedligeholdelse af vejnettet.

God fredag og hav en skøn weekend

//Henrik

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *