Ford GT sætter ny verdens rekord


Ford GT verdens hurtigste bil_1Hastighedsrekorden for serieproducerede biler er presset yderligere op ved Top Speed Racing. Ved et af de største biltræf, som finder sted i Texas – også berømt for The Texas Mile. Ved lufthavnen Victoria Regional Airport har de en 1,7-miles landingsbane, som normalt bruges til uddannelse af piloter. (Foto: M2K Motorsport)

Men i sidste uge blev den brugt til at sætte ny hastighedsrekord på The Texas Mile. En Ford GT fra 2006 er nu indehaver af verdensrekorden med en topfart på hele 472,5 km/t ved målingen efter 1 Mile (mellemtiden ved 1/4 Mile var 260 km/t og ved 1/2 Mile blev GT’en målt til 353 km/t)

Ford GT verdens hurtigste bil_3M2K Motorsports som står bag delene specialbygget Heritage Edition Ford GT, havde sidste uge opnået hastigheder på omkring 450 km/t, men det var de åbenbart ikke tilfreds med. Mike Kojima fra MotoIQ fik lov til at fifle lidt med bilen og resultatet er fuldstændig vanvittigt.

Ford GT verdens hurtigste bil_2Den 5,4-liters V8 motor er ombygget så den køre på Methanol og derved får motoren til at yde omkring 2.500 hestekræfter, det er en yderst farlig brændstofscocktail som ved indtagelse i små mængder, kan forårsage blindhed og hjerneskader og ved bilvæddeløb kræver det nedkøling. Det har man løst ved at Methanolen løber gennem tank med isvand placeret på passagersædet.

Det vil sandsynligvis gå nogle år, før andre vælger at tune deres nye GT på denne vilde måde.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *