Jorden rundt i bil – Pitstop i Ribe 2


mazda_xNormalt skriver jeg jo primært om superbiler, om deres topfart, accelerationer og deres flotte linjer. Men denne gang har jeg modtaget en fantastisk historie, om et japansk ægtepar som i september måned lagde deres vej forbi Danmark i forbindelse med deres bilrejse verden rundt. Deres bil som nok ikke er særlig kendt på vores breddegrader, den er heller ikke særlig hurtig og den er i hvert fald ikke særlig elegant med aerodynamiske linjer.
(Dette indlæg indeholder annoncelinks)

Men ikke desto mindre, synes jeg at historien her er så unik, at den fortjener at få lidt spalteplads på siden. Bilen som de har valgt skal transportere dem hele verden rundt er en 4-hjulstrukken Mazda Scrum Wagon 660 CC fra 2012 med blot 3 cylindre og 49 hestekræfter.

Læs hele historien herunder

(Oversat med til tilladelse fra Gudrun Rishede)

(Billedet herover er et ud af mange smukke naturbilleder fra Yoshi og Yuko’s tur – Foto: © Yoshihiro og Yuko Ishizawa – Se mange flere nederst i artiklen)

Alle har en historie at fortælle, og som værter i over 30 år hos Danhostel Ribe har vi hørt en hel del. Alligevel kunne vores seneste gæster fra Japan Yoshihiro og Yuko Ishizawa, fortælle en meget usædvanlig historie.

mazda_1(Rejser verden rundt i en Mazda Scrum. Yoshi og Yuko udenfor Danhostel Ribe, Foto: © Danhostel Ribe)

40.000 km i en Mazda Scrum fra Japan til Ribe
Yoshi og Yuko startede deres tur jorden rundt fra Tokyo i august 2015 i en Mazda Scrum 660cc og nu – et år og en måned senere – ankom de til Ribe og opholdt sig et par nætter på vores hostel.
De har tilbagelagt omkring 40.000 km og besøgte alle disse lande på deres vej: Rusland, Mongoliet, Kasakhstan, Kirgisistan, Usbekistan, Turkmenistan, Iran, Armenien, Georgien, Aserbajdsjan, Tyrkiet, Bulgarien, Rumænien, Ungarn, Østrig, Tyskland, Holland, og nu Danmark.

mazda_2(Man kan bo i bilen – men nogle gange er det rart at bo på et hostel eller hotel med mulighed for et bad, en stol og bord – og gratis trådløs internetadgang. Foto: © Yoshihiro og Yuko Ishizawa)

Efter pitstoppet i Ribe gik turen til Hirtshals. Her skulle de med færgen til Island, som måske kunne virke lidt besynderligt, da deres plan efter Island er at køre til Marokko via Frankrig og Spanien med en forventet afslutning i Sydafrika omkring maj 2017.


Er du nu selv blevet inspireret til at rejse uden i den store verden, så er HER lidt tip til Dig. Mangler Du nyt udstyr til din campingferie eller “Kør Selv Ferie”, så KIG ind på BilligCamping og bliv inspireret. Vælger Du i stedet ferie med cyklen som transportmidlet, så bliv klar med det fornødne udstyr hos Bikester. Planlæg din cykelferie rundt i det dejlig og skønne Danmark hos Danhostel. Trekking og klatring og mere individuelt outdoor og adventure udstyr, så KIG ind hos Campz

Er du mere til at flyve ned til sydens sol, så planlæg allerede nu din ferie hos Momondo nu!


Leder efter et hjem i udlandet
Yoshi og Yuko har altid været interesseret i at bosætte sig i udlandet. Så uanset hvor turen bringer dem, er de altid på udkig efter et hus. Deres højeste ønske at bo i et hus, der som de siger “Har en god udsigt, billig og ligge i rolige omgivelser. Og skulle der være vilde bjørne i haven, så er det helt perfekt! ”
Man skulle mene, at det kan være vanskeligt for dem at finde det hjem, som opfylder alle deres ønsker. Yoshi og Yuko har nemlig rejst det meste af verden rundt siden april 2005.

danhostel_ribe_udsigt(Udsigt fra Danhostel Ribe, Danmark. Foto: © Danhostel Ribe)

I Ribe har vi dog ingen bjørne, som går frit omkring, men fra vandrerhjemmet, har vi har den mest fantastiske udsigt over Ribe middelalderby og Ribe Å. Engen kaldet “Hovedengen” som er lige udenfor vandrehjemmet, er en del af Nationalpark Vadehavet og har en temmelig gruopvækkende historie. Tilbage i middelalderen blev hoveder fra halshugget sørøvere, sat på stager langs Ribe Å til skræk og advarsel for ligesindede.

sort_sol_ribe(Sort Sol – Danmark mest berømte naturfænomen. Foto: © Yoshihiro og Yuko Ishizawa)

I stedet for bjørne kan Yoshi og Yuko nyde Danmark’s mest berømte naturfænomen “Sort Sol” – i Ribe. Dette foto er et af de billeder, de selv tog af dette naturfænomen.
Se flere billeder i deres galleri her!

mazda_4(Ribe Å et efterårsaften 2016. Foto: © Yoshihiro og Yuko Ishizawa)

Besøger Ribe fordi de elsker gamle byer
Da Yoshi og Yuko besøgte Ribe, var det den første by, de besøgte i Danmark. De valgte Ribe, fordi det er den ældste by i Danmark. De siger “Vi elsker gamle byer. Ribe er smuk, ren og meget rolig. Vandrerhjemmet er et rent og et godt sted at bo. Vi kan godt lide Ribe og vandrerhjemmet. Vi fandt vandrerhjemmet ved hjælp af gratis app?en MAPS.ME

mazda_3(Ribe Classic. Gamle biler og motorcykler på engen udenfor vandrerhjemmet. Foto: © Yoshihiro og Yuko Ishizawa)


Relaterede artikler

Jorden rundt i bil – Pitstop i Ribe (Gudrun Rishede’s original engelsk version)
Biler på Hovedengen i Ribe
10 gratis ting at gøre i Ribe – Danmark


I deres fotogalleri vil du opdage, at de ikke kun elsker gamle byer, men også gamle biler og motorcykler, da de tog en masse billeder tirsdag aften på engen udenfor vandrerhjemmet, da Ribe Classic havde deres ugentlige komsammen ofte med flere hundrede gamle biler.

Arbejder mens de rejser
Ligesom langt de fleste som er på rejse over længere perioder, arbejder Yoshi og Yuko også mens de rejser verden rundt for at finansiere deres eventyr. Som grafisk designer får Yoshi ordrer fra japanske kunder via e-mail. Yuko har tidligere arbejdet som arkitekt i Tokyo, men ernærer sig nu som Macramé smykkedesigner.

Kan du japansk eller er du bare blevet interesseret i at se flere fantastiske billeder fra Yoshi og Yuko’s eventyr? – Så se dem her!
mazda_5 mazda_6 mazda_7 mazda_8 mazda_9 mazda_10 mazda_11 mazda_12 mazda_13 mazda_14 mazda_15


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 thoughts on “Jorden rundt i bil – Pitstop i Ribe