AmazingCars tester: 2016 Opel Cascada 1,6 Turbo Cosmo


Opel Cascada Af Henrik Hansen, 20. juni 2016

Jeg har altid drømt om, at den næste bil skulle være en cabriolet. Men priser og usikkerhed om dyre forsikringer har altid været en faktor som holdt mig tilbage. I dag med høj sol og mulighed for at udleve drømmen, tog hustruen og jeg hinanden i hånden og bestilte en tur i en Opel Cascada 1,6 Turbo Cosmo.

Cascada’en, som jeg kun havde set en enkelt gang før og ydermere kun bagfra inden dette møde hos Andersen & Martini i Søborg, havde virkelig gjort et stort indtryk på mig – måske så meget, at man kan kalde det kærlighed ved første blik.
// Opel CascadaFørhen var jeg ikke den store Opel fan, men med de seneste års Opel program, synes jeg personligt at man er ved at få fat i noget stort hos den tyske bil producent. Opel Insignia, Opel Astra, den lille smarte Opel Adam, den helt nye Opel Karl og nu sidst men ikke mindste Opel Cascada har fået bilproducenten Opel tilbage som en folkekær familiebil.


Cascada som betyder vandfald på spansk er en rummelig fire sæders cabriolet, altså også en familiebil med rigelig plads på bagsæderne. Den er som skabt til det danske sommervejr. Er solen fremme, kan du på under 20 sekunder åbne kalechen med et tryk, selv med en hastighed på op til 50 km/t. Og skulle det utænkelige indtræffe, at regnen skulle begynde sile ned (ironi kan forekomme) er du i tørvejr indenfor 20 sekunder.

Opel Cascada kommer med 2 udstyrsvarianter, Cascada Cabriolet og Cosmo. Priserne starter ved henholdsvis kr. 394.375,- for Cascada Cabrioleten som er den lille model med en 1,4 liters motor og 140 HK, mens Cosmo’en begynder ved kr. 416.695,- med samme motor, men med en væsentlig større udstyrspakke. Men Opel Cosmo kommer altså også som i dagens testbil med en 1,6 liters motor med 170 HK samt en 1,6 liters ECOTEC motor med 200 HK hvor priserne begynder ved omkring kr. 461.000,-

Søndagens testbil blev specialleveret af en storsmilende Peter Hansen, som normalt er Adm. direktør hos Andersen & Martini, men på denne højhellig søndag ikke havde det fjerneste imod at agere sælger ved bl.a. at overbringe nøgler samt instruere hustruen og jeg i hvorledes Cascada’en fungerede. Og nu med toppen nede, var konen og jeg nu klar til at drage ud på cabriolet-jomfrutur sammen i Cascada?en. En jomfrutur som ikke var for at afsløre tophastigheder eller voldsomme accelerationer ud af Gladsaxe kommune. Men en tur som skulle give svar på, om denne smukke bil passede til vores primære behov. Behov, såsom længere køreture blandt landsdelene, bilferier sydpå der er vores største lidenskab. Vi behøvede faktisk ikke flere dages testkørsel for at kunne bedømme, om den kunne dække vores behov. For, den gik rent ind og er nu med i overvejelserne til at blive familien Hansen’s næste familiebil. – Altså en opnåelig drømmebil

Flere billeder af den lækre Cascada herunderOpel CascadaOpel CascadaOpel CascadaOpel CascadaOpel CascadaOpel CascadaOpel CascadaOpel Cascada Opel Cascada